13 d’abril del 2012

L'Advocacia de l'Estat recorre l'acord de ple de Rasquera sobre la plantació de marihuana

L'Advocacia de l'Estat de Tarragona ha presentat un recurs contra l'acord del ple de l'Ajuntament de Rasquera que el passat 29 de febrer va aprovar el pla anticrisi que contempla la cessió uns terrenys de la localitat a l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA) per fer-hi una plantació de marihuana. El govern espanyol va presentar aquest recurs el passat 30 de març, segons han confirmat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts de la delegació del govern espanyol a Catalunya, i aquest ha estat admès a tràmit pel jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC). Mentrestant, el fiscal de Tarragona també ha demanat al consistori més informació sobre els contractes signats amb l'ABCDA.

 Fa unes setmanes, la delegació del govern espanyol a Catalunya va demanar les actes del ple de l'Ajuntament de Rasquera del passat 29 de febrer. Aquestes actes van ser transmeses a l'Advocacia de l'Estat a Tarragona, que ha decidit interposar un recurs contenciós administratiu contra aquesta decisió. Mentrestant, la fiscalia de Tarragona ha tornat a reclamar a l'Ajuntament de Rasquera més informació sobre els contractes signats amb l'entitat procannàbica per materialitzar la plantació i, al mateix temps, li ha requerit si ja ha sol·licitat l'autorització de l'organisme competent que pot autoritzar el cultiu de plantes productores d'estupefaents, en aquest cas, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Segons el fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, la petició formal al consistori es va cursar fa deu dies, i es va reiterar ara en fa dos.

Les diligències informatives obertes pel ministeri públic continuen el seu curs i han de culminar amb una resolució que, segons el mateix fiscal, podria ser emesa en el termini d'un mes o un mes i mig. Jou ha precisat que aquest expedient es tramita de forma paral·lela a les impugnacions que puguen fer dels acords de ple l'Advocacia General de l'Estat o el Departament de Governació, que també treballa en l'elaboració d'un informe jurídic al respecte. L'objectiu de Fiscalia, segons ha reiterat Jou, és "esbrinar" les possibles conseqüències penals del projecte. En aquest sentit, ha subratllat que la consulta popular efectuada a la població el passat dilluns, i en la qual la plantació de marihuana va obtenir un suport del 56,3% dels votants, pertany a "un àmbit diferent". "No interessa tant la consulta com el projecte en sí i la seva finalitat. Si realment es fa", ha tancat.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta