29 de maig del 2012

Balfegó captura en cinc dies les 700 tones de tonyina roja que li tocaven de quota pesquera

El Grup Balfegó ha finalitzat en un temps rècord de cinc dies la campanya per capturar 700 tones de tonyina roja al Mediterrani, tot i que disposava de tot un mes de temps per a fer-ho. Un cop completada la pesca, aquest dilluns, els vaixells d'arrossegament ja han començat a traslladar el peix viu en gàbies fins les granges marines que l'empresa té a prop de l'Ametlla de Mar. Segons la companyia, aquest curt període de pesca ha posat de manifest que la tonyina roja s’està recuperant com a espècie a la Mediterrània, i que l’activitat del grup Balfegó és sostenible també des del punt de vista ambiental. Ho ha destacat també, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, la responsable del nou projecte turístic Tuna Tour, Núria Chertó.

De fet, un comitè científic internacional ja va informar sobre la bona progressió en la recuperació de l'espècie en el seu últim informe del 2010. En aquest document s'apuntava que tots els indicadors mostraven un clar increment de l'estoc de tonyina roja, del nombre d’exemplars juvenils i de les grans reproductores, respecte a l'any 2008. La pesca s'ha desenvolupat en l'espai marítim entre Formentera i el cap de Palos seguint el mètode d'encerclament, que consisteix en introduir les tonyines vives en una piscina. Però més enllà de la pesca de la tonyina roja, Chertó ha destacat que Balfegó aposta per aportar alguna cosa més al territori, amb projectes com el catamarà turístic Tuna Tour.



Imatge Grup Balfegó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta