3 de maig del 2012

Bosch (ERC): ‘Contra l’espoli fluvial, plantejarem un pacte nacional en defensa del riu’


De les seues 42 esmenes al pressupost general de l'Estat, Esquerra destaca la demanda de Fons per a la Industrialització, l’alliberament dels peatges a l’Ebre, l’acabament la variant de l’Aldea, i l’inici de les de Gandesa i Corbera d’Ebre ·

El diputat al Congrés d’ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha explicat aquest dijous a Tortosa les esmenes que la federació de l’Ebre d'Esquerra ha presentat als pressupostos generals de l’Estat. Bosch ha estat acompanyat per Lluís Salvadó -exdelegat del Govern i actual secretari general adjunt del partit-, qui ha recordat que "el riu i el Delta tenen ara la mateixa amenaça ara que l’any 2000 perquè, de fet, pateixen exactament igual si s’emporten l’aigua en forma de transvasament o bé perquè no arriba aigua des de la capçalera". Per la seua banda, Bosch ha denunciat que el govern del PP "vol convertir les Terres de l’Ebre en terra salada, i davant d’això no ens podem rendir, perquè la nostra obligació és defensar el riu, perquè el riu és vida, i el riu vol dir gent, i gent vol dir país". Així, segons el diputat republicà, "qui defensi el país ha de defensar el riu, i qui ataca el riu està atacant Catalunya, perquè aquesta és una qüestió de país nacional i, com a tal, ERC li donem la màxima prioritat, com sempre hem fet". Bosch, que a la tarda es reunia amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre, ha fet saber que al Congrés de Diputats ja ha demanat la compareixença urgent del ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, i que els republicans també han presentat una bateria de preguntes al govern espanyol. Segons Bosch, "estem davant d’un espoli fluvial, robatori de les aigües que necessiten les Terres de l’Ebre per al seu futur. I això no deixa de ser un altra manifestació hídrica de l’espoli general a què està sotmesa Catalunya".

A banda, ERC denunciarà "davant la Unió Europea els incompliments del regne d’Espanya i la possible vulneració de la Directiva Marc de l’Aigua, arran de la proposta de cabals de la CHE, que és menys de la meitat de l’acordat per les forces catalanes al Parlament en donar suport a la proposta de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre". En aquest sentit, Bosch té molta esperança de què la Unió Europea pose "raó i seny" en contra de l’actitud del govern espanyol. Pel que fa al Parlament de Catalunya, el grup d’ERC ha presentat una proposta de resolució demanant que, "amb caràcter d’urgència, es convoqui una reunió extraordinària de la Comissió per la Sostenibilitat de l’Ebre". Segons Bosch, "cal fer un pacte i anar a defensar-lo junts, hi ha prou cabal polític per buscar el màxim consens possible al Parlament de Catalunya, i tinc la impressió que el govern de Catalunya no caurà en els mateixos errors que els anteriors". Finalment, Bosch també ha anunciat que ERC portarà a tots els ajuntaments una moció amb què es rebutja la proposta de cabal ambiental feta per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, es demana al Govern de la Generalitat que convoqui amb caràcter d’urgència una reunió extraordinària de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre; que defensi la incorporació, dins del nou Pla de Conca de l’Ebre, sel règim de cabals ambientals elaborat per aquesta Comissió, i que aquesta defensa es face mitjançant totes les vies possibles i davant totes les institucions afectades, incloent-hi les europees.

Imatge ERC Terres de l'Ebre 

1 comentari:

  1. Espoli fluvial? Perquè no observem detingudament qui espolia l'aigua del riu Ebre més amunt de les nostres terres. A Lleida hi ha molts regadius banyats per un dels afluents del riu Ebre...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta