31 de maig del 2012

Jóvens de l'Ebre també surt en defensa d'Andreu Curto, en presó provisional

El col·lectiu Jóvens de les Terres de l'Ebre també ha sortit en defensa del jove tortosí Andreu Curto Baiges, detingut aquest dimecres a Barcelona per la seua presumpta implicació en els aldarulls que es van produir a la capital catalana durant la jornada de vaga general del 29 de març passat. De fet, la jutge de guàrdia de Barcelona ha decretat presó provisional per a Curto i per a un altre dels cinc detinguts que hi ha hagut aquest dimecres, pels incidents del 29-M. Així ho han explicat fons judicials recollides aquesta nit per l'agència EFE, per La Vanguardia i per l'emissora Rac1. Tot i que primer havia emès un comunicat propi, Jóvens de les Terres de l'Ebre l'ha retirat i ha acabat subscrivint la nota difosa pel casal Panxampla.

15 comentaris:

  1. Es indignant. Quan va morir Franco molta gent se va alegrar... Aixo no se si es millor o pitjor perque no vaig viure aquella epoca. Pero cada cop la diferencia es mes curta. Ojala m'equivoque, pero la cosa no pinta masa be. Anims Andreu! No te conec, pero la gent con tu vos mereixeu un monument.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Urdanga i Millet, i els de Bankia, han dormit a casa plàcidament. Les criades els prepararan un suculent esmorzar cap al migdia.

    ResponElimina
  4. Jo si conec a l'Andreu, de petit, i ses pares. Em sap molt mal pel patiment que estiguen tenint. El meu suport a l'Andreu que rep pels "pecadors" que si haurien de ser a la presó i naveguen per les instàncies del poder impunement.

    Ignorant, un record de jovenet. Quan començava a parlar de la guerra i política amb el meu pare, esquerrà i republicà, vam entrar a un bar i ell es va girar cap a mi dient-me "Aquí no es parla de política". O sigue que muts i a la gàbia.
    El silenci que es va imposar a tot el poble, per por a la repressió, prou havien patit la guerra, va durar generacions, fins la meva exactament, que va viure la "transició" de primera mà.
    La repressió que s'està posant en pràctica des de els estaments públics fa recordar aquella dels "grisos" o de la BPS (Brigada Politico-Social). Amb l'INRI de que tenen "dret" a fer-ho perquè han sigut votats majoritàriament.
    Voleu més perversió de la democràcia?

    ResponElimina
  5. Algú ho ha de dir:
    "Según los Mossos, Andreu C.B., de nacionalidad española y con antecedentes policiales, provocó daños en los vehículos de un taller, coaccionando al dueño del local para que cerrara el establecimiento, robó productos de un supermercado y también provocó daños en varios establecimientos y en la sede de Fomento de Trabajo y en una entidad financiera.

    Este joven estaba acusado por los Mossos d'Esquadra por los delitos de desórdenes públicos, coacciones graves, robo con violencia e intimidación, delito contra los derechos fundamentales y libertades públicas, daños y delito de pertenencia a grupo criminal.
    LA VANGUARDIA
    Serà molt bon xic, molt de casa nostra molt el que volgueu, però quan un fa uns actes ( de moment presumpta-ment )ha de saber al que s'exposa. Soc plenament concient que això, comparat amb el que ens fan i han fet multitud de directius de la banca i la política amb corrupcions varies no té punt de comparació, però, acceptem-ho, legalment, el que fan uns no eximeix la responsabilitat d'altres.
    Més encara, les bretolades en manifestacions, concentracions i protestes, lluny de afavorir a la causa, el que fan ( independentment de la raò ) és perjudicar-la i, davant la ciutadania en general, criminalitzar-la.

    ResponElimina
  6. M'ho deixava. No estic defensant cap pena de presó ni res semblant. Però quan algú parla de justs per pecadors, també hauria de pensar en aplicar la dita en relació als altres milers de manifestants pacífics que mai trencaran un aparador i cremaran cap contenidor i, finalment, són considerats també pecadors.

    ResponElimina
  7. El pertanyença a grup criminal, ja em diran quin? Del grup criminal Bankia segur que no ho era.

    ResponElimina
  8. I tenies que ser tu Cucafera!
    T'has cobert de glòria!

    ResponElimina
  9. I si m'ho argumentes ?

    Per cert, La fiscalia no ha so-licitat la imputació per pertinença a organització criminal, això ho reclamaven els Mossos a l'atestat.

    ResponElimina
  10. Jo conec a Andreu, i me costa imaginar-me'l fent tot el que diu la polícia.
    Lo de organització criminal és el mateix de sempre... Si seguiu l'actualitat que segur que sí, ja sabreu com els responsables policials i polítics es dediquen a intentar desprestigiar tot el que sigui moviment social crític, sigui 15M, sindicats...

    Així que si he de ficar en entredit a algú, jo em decanto per la policia, que ja veiem com darrerament són els que realment estan caient en el descrèdit, per mèrits propis, ja que estan arreant bones galtades a la gent si pot ser d'amagat, passant d'anar identificats i fent una caça de bruixes evidentment fomentada des dels despatxos dels nostres representants polítics. Però aquí no passa res! Segurament Andreu i els altres 100 detinguts per la vaga eren els criminals més buscats de Catalunya. Enhorabona al govern dels millors.

    Per exemple la noia de la CGT c que va cremar simbòlicament uns bitllets falsos davant de la Borsa de Barcelona, (terrible!) i el comunicat policial deia:
    "Se l'imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques."

    Són bons fent literatura, s'ha de reconèixer.

    Ànims per Andreu i la seva família.

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Cucafera, podria, però, m'abstinc. Et deixo un poema d'Espriu tal vegada cantat per Raimon.
    A l'Andreu suposo que li agradarà més aquesta versió http://www.youtube.com/watch?v=G72N6olzwYk

    Indesinenter

    Nosaltres sabíem
    d'un únic senyor
    i vèiem com
    esdevenia
    gos.
    Envilit pel ventre,
    per l'afalac al ventre,
    per la por,
    s'ajup sota el fuet
    amb foll oblit
    de la raó
    que té.
    Arnat, menjat
    de plagues,
    sense parar llepava
    l'aspra mà
    que l'ha fermat
    des de tant temps
    al fang.
    Li hauria estat
    senzill de fer
    del seu silenci mur
    impenetrable, altíssim:
    va triar
    la gran vergonya mansa
    dels lladrucs.
    Mai no hem pogut,
    però, desesperar
    del vell vençut
    i elevem en la nit
    un cant a crits,
    car les paraules vessen
    de sentit.
    L'aigua, la terra,
    l'aire, el foc
    són seus,
    si s'arrisca d'un cop
    a ser qui és.
    Caldrà que digui
    de seguida prou,
    que vulgui ara
    caminar de nou,
    alçat, sense repòs,
    per sempre més
    home salvat en poble,
    contra el vent.
    Salvat en poble,
    ja l'amo de tot,
    no gos mesell,
    sinó l'únic senyor.

    ResponElimina
  13. Jo també conec a l’Andreu de fa molt de temps i sempre hem sigut grans amics a pesar de les nostres posicions contràries i irreconciliables. Confio i espero que surti absolt de tots els delictes però també sabeu que sóc un ferm defensor de l’Estat de dret, no puc excusar els meus plantejaments darrera d’una gran amistat.

    Molta sort company!

    ResponElimina
  14. Cucafera diaris d'esquerres "periòdico, ebre"també sen fan ressó dels danys a un taller jo no fico la mà per ningú vatros?Plàstik PAuper?? Segur? no ho se espero que la llei sigui justa

    ResponElimina
  15. La ravalejant, has de ser molt de dretes per considerar L'ebre d'esquerres.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta