29 de maig del 2012

Les cabres i els bous tornaran a pasturar a Cardó quan el sotabosc de la serra es recupere de l'incendi

El Departament d’Agricultura facilitarà el retorn de les cabres i dels bous a les zones afectades per l’incendi de la serra de Cardó, perquè hi tornen a pasturar el més aviat possible. De la mateixa manera, el director dels serveis territorials d’Agricultura, Pere Vidal, s'ha compromès aquest dimarts amb els alcaldes de Rasquera, el Perelló, Tivenys i Benifallet a elaborar un pla de gestió del serra de Cardó-Boix, així com a avaluar els danys que van patir agricultors i ramaders en l’incendi d’aquest mes de maig. Aquestes són les principals conclusions de la reunió de treball que s'ha fet a Rasquera, entre els responsables d’Agricultura i Medi Ambient i els alcaldes dels ajuntaments afectats per l’incendi forestal.

Per tant, les cabres i els bous tornaran a pasturar per la zona afectada com a mesura que contribuisca a gestionar la massa forestal i prevenir sinistres de dimensions similars, ja que l’incendi va acabar afectant més de 3.000 hectàrees. Així, el bestiar podrà retornar a la serra de Cardó-Boix quan el sotabosc s'haja començat a recuperar. En canvi, cal recordar que després de l’incendi que va afectar la mateixa zona en l’incendi de Cardó del 1995, els pastors van haver d’esperar encara cinc anys. De fet, la recupració del sotabosc dependrà de la climatologia i de les pluges que puguen tenir lloc durant aquesta primavera i estiu, amb la idea que en el millors dels casos aquesta tornada del bestiar es podria produir a partir de la tardor.

En aquests moments, els ramats de cabra blanca han hagut d'abandonar les seues àrees tradicionals de pasturatge. Dos s'han reubicat en altres zones del terme de Rasquera no afectades, i un tercer ramat, en un paratge a cavall amb el terme de Tivenys. En aquest sentit, l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha agraït que diversos ajuntaments catalans els han ofert les seues pastures per als animals. Per la seua banda, el ramat de bous del terme del Perelló ha estat traslladat també provisionalment a Tortosa. Finalment, els alcaldes també han reclamat la creació de nous accessos a la serra, la neteja de senderes i el condicionament d’una bassa amb aigua a la zona, que hauria facilitat l’actuació dels bombers.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta