25 de maig del 2012

López Tena (SI) sosté que l’Ebre sortiria guanyant amb l’estat propi


El portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha visitat aquest divendres les Terres de l’Ebre per reunir-se amb representants dels sectors socioeconòmics i per presentar, en un acte que té lloc aquest vespre al casal de Miravet, com seria el pressupost d’una Catalunya amb estat propi. Segons Solidaritat, si Catalunya assolís la independència i els impostos dels catalans no marxessin a Madrid, la Generalitat augmentaria el seu pressupost un 70 per cent i cada dia podria disposar de 55 milions d’euros addicionals. Per tant, es podria posar punt i final a les retallades, així com construir noves infraestructures i aprofundir en les polítiques socials i de promoció econòmica i industrial. En aquest sentit, durant una entrevista concedida a l’informatiu matinal Primera Columna, López Tena ha remarcat que “Espanya ens roba”, i que la situació és insostenible. De fet, ha lamentat que a Catalunya es paguen impostos al mateix nivell que a Suècia, però que es reben serveis públics cada vegada pitjors, “com si estiguem en un país del Tercer Món”.

En la mateixa línia, López Tena ha remarcat que la independència només seria un desastre econòmica per a Espanya, ja que ja no es podria robar. A més, el diputat de Solidaritat ha reiterat que Catalunya està bloquejada, i ha posat l’exemple del corredor del Mediterrani o de les autovies lliures de peatges, especialment necessàries a les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, López Tena ha afirmat que les Terres de l’Ebre sortirien guanyant amb la independència de Catalunya. Segons el diputat de Solidaritat, qualsevol govern d’una Catalunya independent que “menystingués o marginés” les Terres de l’Ebre rebria un important càstig electoral.

En la mateixa entrevista, López Tena s’ha mostrat pessimista sobre les opcions d’acord dels partits catalans, en la cimera del pacte fiscal que el president Artur Mas ha convocat per la setmana que ve. Segons el portaveu de Solidaritat, la negociació pel pacte fiscal o pel concert econòmic no té possibilitats de reeixir, ni tampoc la creació d’una hisenda pròpia amb pacte fiscal o sense. Per tant, l’únic pla B que pot tirar endavant Catalunya és la declaració d’independència.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta