9 de maig del 2012

Meritxell Roigé: 'Veiem perillar el principal riu català i el seu Delta'



La diputada de CiU al Parlament i primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, ha alertat aquest dimecres, des del seu escó a la cambra catalana, que la proposta de cabal ecològic que ha fet la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) contradiu la directiva marc de l’aigua. "Suposaria la fi del riu Ebre i del Delta, tal com els coneixem avui”, ha sentenciat Roigé. La diputada ebrenca ha estat l'encarregada de formular una pregunta al conseller de Territori i Sosteniblitat, durant la sessió de control al govern, que ha motivat que Lluís Recoder anunciés que el govern presentarà al·legacions al nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre i al cabal ambiental proposat per la CHE. I això, només dos dies després de la declaració unitària de l'Ajuntament de Tortosa -fins i tot el PP va manifestar que el cabal ecològic és "molt insuficient"- i quan falten tres dies per a l'onzena assemblea general de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, dissabte 12 de maig a Tortosa. "Veiem perillar la supervivència del principal riu català i del seu Delta', ha afirmat la diputada tortosina de CiU.

Per tant, Roigé ha qualificat d’"amenaça" la proposta de cabal mínim mitjà, de només 106’9 metres cúbics per segon. Segons la diputada de CiU, aquesta proposta queda “molt lluny de la defensada per la Generalitat, basada en els criteris científics de la Comissió de Sostenibilitat per a les Terres de l’Ebre”. Finalment, Roigé ha criticat les xifres aprovades per la CHE i ha revelat la sospita que “amaga interessos riu amunt, i estem convençuts que és el cabal que resulta un cop descomptades les concessions a l’Aragó”.

4 comentaris:

  1. Dieu-me frívol però, per què deu ser el canvi de look quan va al parlament ? És només el físic o també el pensament ? Com és que a Tortosa sempre va de dol ? Què no som dignes, aquí, dels colors pastel ?

    ResponElimina
  2. Això és increible!! Aquesta senyora era la gerent del Consell Comarcal amb Bel de President els anys 2002-2006, i fou no tan sols l'únic ens transvasista de les TTEE sino la represora oficial de tot el personal treballador de l'ens que es declarava simpatitzant del moviment antitransvasista. Fou la Roigé la que iniciaà una caça de bruixes entre el personal militant i consciensciat. I ara la menina mos dona lliçons d'antittransvasisme i defensa del territori? Au pos, ella, Sancho, Bel i Simó de cap de pancarta a la propera mani. Jo faig la foto.

    ResponElimina
  3. Molt bona pesteta!

    ResponElimina
  4. Pos ella no ho conta tot això que feia al Consell quan l'anterior intent de transvasament. És més, quan se li recorda diu; " pio, pio, que yo no he sido " "Jo era gerent..."

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta