1 de maig del 2012

Pacients de la Fundació Pere Mata planten pins a la nova via verda de Tortosa



La Fundació Pere Mata va participar divendres passat, amb mig centenar de malalts dels centres que l'entitat té a les Terres de l'Ebre, en la tradicional plantada d'arbres que anualment promou l'Associació de Defensa Forestal (ADF) d'Ulldecona, i que enguany escollit Tortosa per fer-ho. La plantada va fer-se en un tram de la via verda del Baix Ebre, recentment netejat i restaurat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, situat a tocar de la carretera C-12 (eix de l'Ebre). Hi van assistir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el sotsdirector general de Medi Natural i Biodiversitat, Xavier Clopés; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler; el gerent de la Fundació Pere Mata, Enric Cardús, i el president de l'ADF d'Ulldecona, Juan José González, entre d'altres autoritats.

Els assistents van plantar pins a banda i banda de la via verda. Es tracta d'un tram que tindrà continuïtat a finals d'any, quan s'obri el traçat que s'està rehabilitant per connectar aquest itinerari turístic amb Tortosa, a través del pont del ferrocarril. L'alcalde de Tortosa va avançar, de fet, que a finals d'any aquesta connexió ja estarà operativa. Bel va agrair la rehabilitació duta a terme pel Consell Comarcal i la participació de la Funcació Pere Mata. El president del Consell, per la seua banda, va afiramr que la plantada té el doble objectiu de conscienciar la ciutadania quant a la preservació del medi natural, i també des d'un punt de vista social, fent partícep de l'acte a la Fundació Pere Mata. El sotsdirector de Medi Natural va afrmar que aquest és un acte carregat de simbolisme i va defensar el treball de l'ADF com a promotor de la iniciativa.

Per la seua banda, el gerent de la Fundació Pere Mata va voler destacar el valor d'aquest tipus d'iniciativa per sensibilitzar la població vers les persones que pateixen malaties mentals, "perquè es tracta de lluitar contra el seu aïllament i contra l'estigmatització social" que porta associada. Finalment, el president de l'ADF d'Ulldecona va expressar la seua voluntat de continuar amb una iniciativa que van començar ja fa cinc anys.

Imatge Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta