22 de maig del 2012

Seguiment desigual de la vaga en l'ensenyament a les Terres de l'Ebre

Ball de xifres per avaluar el seguiment de la vaga de l’ensenyament en contra de les retallades. A les Terres de l’Ebre, el departament d'Ensenyament ha xifrat en un 15,43 per cent el seguiment de la vaga d'aquest dimarts al territori, més de deu punts menys que el seguiment assolit en el conjunt de Catalunya. En canvi, el sindicat CCOO ha situat el seguiment de la vaga de l’Ensenyament a l’Ebre en una forquilla d'entre el 20 i el 25 per cent a les escoles, i d’entre el 50 i el 60 per cent als instituts. En el conjunt de Catalunya, els sindicats han xifrat el seguiment de la vaga en un 55 per cent. Amb tot, en alguns centres com els instituts de Móra d'Ebre, Ulldecona i Alcanar, el seguiment de la vaga en l'ensenyament hauria ratllat el 80 per cent, segons la junta de personal docent de les Terres de l'Ebre. De la mateixa manera també han destacat el que ha passat a l'escola Enric Grau Fontserè de Flix: els mestres no feien vaga, però moltes de les famílies han reaccionat tot secundant la convocatòria: un 53,33% dels alumnes d'educació infantil no han assisit a les classes del matí, així com un 55,76% dels alumnes d'educació primària. A la tarda, aquest percentatge s'ha reduït en un 44% i 20,5%, respectivament.

A banda, a les Terres de l’Ebre hi ha hagut dues concentracions de protesta. La primera, al migdia, davant dels serveis territorials d’Ensenyament. I la segona de les concentracions, ja a la tarda, amb més de 200 persones que s'han aplegat a la plaça Barcelona de Tortosa, per manifestar el seu rebuig a les retallades en educació.

Imatge CCOO Terres de l'Ebre a Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta