17 de juny del 2012

Centenars de persones reclamen a Tortosa la llibertat d'Andreu Curto, en presó preventiva fa gairebé 20 dies

Centenars de persones -mig miler, segons l'organització- van manifestar-se aquest dissabte pel centre i el nucli antic de Tortosa, per reclamar la posada en llibertat d'Andreu Curto, el jove de 22 anys que es troba emprensonat preventivament a Barcelona per la seua presumpta participació en els aldarulls de la jornada de vaga general del 29 de març. A més, durant tot el dia, milers de persones també es van mobilitzar en altres poblacions d'arreu dels Països Catalans, com ara Barcelona, València, Palma, Girona, Tarragona, Manresa, Lleida, Manlleu, Castelló de la Plana, Vilafranca del Penedès i Alacant, sota el lema Ni retallades, ni repressió, ni reforma laboral. Andreu llibertat! En aquest sentit, des del grup de suport de les Terres de l'Ebre Andreu Llibertat va destacar que, 18 dies dies després de la seua detenció, les mostres de suport, les adhesions i les mobilitzacions s'han anat multiplicant arreu del territori.

La marxa estava encapçalada per familiars i amics d'Andreu Curto, amb la pancarta que deia “Andreu llibertat”; en segon lloc hi havia representats d'entitats i organitzacions socials, sindicals, polítiques i culturals adherides al grup de suport, amb la pancarta “Ni retallades, ni repressió, contra la reforma laboral”. Entre els representants socials hi havia portaveus d'USTEC, CCOO i UGT, així com diversos càrrecs polítics del territori, com ara l'alcalde de Roquetes, el republicà Paco Gas; la futura regidora d'ICV de Tortosa, Cinta Galiana; i els dos regidors d'ERC de Tortosa, Josep Monclús i Alícia Gamundi. També hi havia membres de moviments socials i plataformes ciutadanes, com ara la Plataforma en Defensa de l'Ebre i l'Acampada Tortosa 15M, o bé gent de la cultura com ara l'escriptor com Emigdi Subirats, vicepresident d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre. Finalment, també hi participaven gent de la colla de Gralles i Dolçaines de Jesús o els Dimonis de Vinaròs, d'entre altres.

La manifestació, que havia començat a la plaça d'Alfons XII, es va aturar davant la seu de CiU, a la cantonada del carrer Argentina amb el carrer Cervantes, per assenyalar “els culpables de la situació de vulneració dels drets fonamentals en què avui en dia es troba Catalunya”. També es va destacar que el cas de l'empresonament d'Andreu Curto "no és un fet aïllat", ja que segons els organitzadors de la protesta "hi ha centenars d'Andreu castigats i criminalitzats per defensar un món més just, però a ell li han privat el seu dret més fonamental, la llibertat”. En aquest sentit, van demanar a CiU i al govern de la Generalitat que es persegueixi "els veritables culpables de la greu situació social i econòmica" del país:  "polítics corruptes, especuladors, banquers..." De fet, la manifestació també es va aturar davant les oficines de "la Caixa", i es va cridar lemes com: “Andreu llibertat, Millet a la presó”, “Prou retallades” o bé “Li diuen democràcia i no ho és”.




En acabar l'acte, ja davant la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, a la plaça dels Dolors, es van fer diversos parlaments, en què es va destacar que Andreu Curto ja fa gairebé 20 dies que no té llibertat. A més, es va llegir una carta escrita per ell mateix i enviada des de la presó de Brians. A més, aquesta setmana el seu company Rubén va ser deixat en llibertat sense fiança, “perquè presentades les proves policials, el jutge va considerar que no procedia la presó preventiva”. Per al grup de suport de les Terres de l'Ebre, el fet que l'Andreu, després de 18 dies en presó preventiva, no tinga encara un jutjat assignat, fa que s'estiga endarrerint de manera inexplicable el seu procés. Així, han anunciat que per al proper 29 de juny es farà un concert amb músics i grups ebrencs, en solidaritat amb el jove empresonat.

Imatge Andreu i Rubén Llibertat i Lluís Comí

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. 500 persones són molt poques per la situació que existix en l'actualitat. Que més mos han de demostrar lo PP,CIU i los PUTOS GOSSOS, per a que la gent surtigue al carrer a mostrar la segua indignació. Amí també m'agrada estar sentadet a una terrassa fent un granissat, però ahir a les 19 tots teníem una altra faena.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta