17 de juny del 2012

Els Bombers donen per extingit el foc del Pinell de Brai, que ha cremat unes 110 hectàrees


Els Bombers de la Generalitat ja han donat per extingit l'incendi forestal que finalment ha afectat unes 110 hectàrees al Pinell de Brai. El foc cremava des de primera hora de la tarda de divendres i es va extingir cap a les 21.45 hores de dissabte. A partir d’aquella hora, es va fer una darrera revisió de matinada en tota la zona afectada pel foc, i al llarg d'aquest diumenge també s'han tornat a fer inspeccions oculars, per comprovar que no hi hagués cap columna de fum. La bona feia dels Bombers i la millora de les condicions climatològiques han permès controlar i exingir un incendi que en un principi es preveia molt important, ja que si s’hagués propagat cap a la serra de Pàndols i per la serra de Cavalls, el foc hauria pogut afectar fins a 4.500 hectàrees. A través del seu compte de Twitter, l'alcalde del Pinell de Brai, Lluís Melich, donava dissabte les gràcies als efectius que van ser des d'un primer moment treballant contra l'incendi, així com als que van arribar després des d'arreu de Catalunya. "Donem ja el malson per acabat definitivament, poc a poc los efectius deixen finalment la serra on han estat treballant que la cosa no sortís del perímetre. Agents vinguts de tota Catalunya que tornen cap a casa i efectius del Pinell que des del primer moment hi han estat, moltíssimes gràcies!", escrivia l'alcalde també al seu mur de Facebook. I és que a més del vent i la difícil orografia hi havia una dificultat afegida, ja que a la serra de Cavalls encara hi ha enterrades moltes bombers i obusos de la Guerra Civil; aquest paratge del Pinell de Brai va ser un dels escenaris més importants de la Batalla de l’Ebre.

Mentrestant, el Cos d'Agents Rurals investiga les causes del foc i està duent a terme la mediació de la superfície afectada. Fins ara, la xifra provisional d'hectàrees cremades és de 110 hectàrees, la majoria de les quals són matollar, i la resta, pi blanc. La Direcció General de Protecció Civil, per la seua banda, ha mantingut el Pla d'Incendis Forestals de Catalunya, Infocat, en fase de prealerta, tenint en compte el risc d'incendi a 10 comarques (Conca de Barberà; Garrigues; Noguera; Priorat; Ribera d'Ebre; Segarra; Segrià; Solsonès; Terra Alta i Urgell).


Imatge Bombers Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta