21 de juny del 2012

El PSC portarà l'aturada de l'edifici de les delegacions al ple de Tortosa i potser al Parlament


El PSC ha reivindicat aquest dijous el futur edifici de les delegacions a les Terres de l'Ebre com una "obra estratègica" per la recuperació del nucli antic de Tortosa. Davant de la possible aturada de les obres, el grup socialista ha assegurat que fins ara la inversió ha anat a càrrec de l'empresa adjudicatària, i que la Generalitat "gairebé no hi ha posat un euro" dels 17,6 milions de pressupost de l'edifici de les delgacions i el pàrquing subterrani del carrer Montcada.

El portaveu del PSC de Tortosa, Antoni Sabaté, ha comparegut al solar on s'ha de construir l'edifici de les delegacions, després del "malestar" que han aixecat les declaracions del delegat del govern, Xavier Pallarés, sobre la possible l'aturada de les obres. Una decisió que, segons ha destacat Sabaté, contradiu el que va anunciar fa només un mes l'alcalde, Ferran Bel, tot assegurant que els treballs tirarien endavant. “Ens trobem una vegada més amb aquesta incapacitat del senyor Bel de defensar els interessos de la nostra ciutat davant les actuacions que fan els seus companys de partit en altres administracions”, ha lamentat Sabaté. “Tortosa no es mereix que es tiri per terra l'esforç que ha fet al llarg de tants anys per recuperar el seu nucli històric, ni s'ho mereixen els veïns, comerciants i empresaris que hi estan apostant. Fer marxa enrere és d'extrema gravetat”, ha afegit. Sabaté ha remarcat que esperaran a conèixer durant el mes de juliol com planteja la Generalitat l'anunciada "reprogramació" de l'obra, abans d'emprendre qualsevol acció parlamentària. De moment, però, Sabaté ja ha avançat que el grup municipal del PSC podria entrar alguna pregunta en el proper ple ordinari de l'Ajuntament de Tortosa, el 2 de juliol.

De la mateixa manera, el portaveu socialista ha subratllat la importància que tenen aquestes obres, ja que ocupen un espai neuràlgic de la ciutat històrica, però també "com a símbol funcional de Tortosa com a capital administrativa de les Terres de l'Ebre". Així mateix, ha reclamat que no es pot aturar una obra ja iniciada, “licitada i adjudicada amb un presssupost plurianual, que vol dir que ha de tenir consignació pressupostària i un crèdit any rere any”. “La Generalitat no ha posat pràcticament ni un euro, ja que l'adjudicació i la licitació es va fer a una empresa, que com marcaven les bases del contracte, s'havia de fer càrrec de les obres de l'aparcament i com a contraprestació de l'explotació”, ha recordat Sabaté. A banda, el portaveu del PSC de Tortosa ha tornat a reclamar al govern català discriminació positiva, "com va fer el govern de progrés amb Tortosa i les Terres de l'Ebre". A banda, Sabaté també ha recordat que la construcció de les delegacions havia de permetre reduir despesa a la Generalitat, ja que actualment ha de pagar el lloguer de la majoria de les seus territorials.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta