21 de juny del 2012

L’alcalde del Pinell reclama la neteja de restes bèl·liques de Cavalls i Pàndols



L’alcalde del Pinell de Brai, Lluís Melich, ha valorat molt positivament aquest dijous que Protecció Civil haja recomanat la ciutadania no apropar-se a la zona forestal afectada per l’incendi del cap de setmana passat, a causa de la presència de municions i artefactes explosius de la Guerra Civil. En concret, van demanar a la població no s’acoste a aquesta zona del territori fins passat el període de risc d’incendis forestals, ja que els artefactes llançats durant la Batalla de l’Ebre podrien haver quedat malmesos com a conseqüència de l’afectació de l’incendi forestal i, per tant, poden ser perillosos. En aquest sentit, l’alcalde del Pinell de Brai ha remarcat que les administracions superiors haurien de fer-se càrrec de la neteja de les restes de bombes, munició i ferralla bèl·lica que encara s’acumulen a les serres de Cavalls i de Pàndols, però també en camps de conreu de la Terra Alta. De fet, Melich ha posat l’exemple de la neteja que es va fer fa tres anys abans d’urbanitzar els terrenys del polígon de Camposines, i ha recordat que a més de restes de bombes, armes i munició, també és força freqüent la troballa de restes humanes de la Batalla de l’Ebre. T

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, l’alcalde del Pinell de Brai ha destacat que durant la tarda de divendres passat els Bombers van creure que l’incendi podia assolir les mateixes dimensions que el foc que fa uns 30 anys va arrasar tota la serra de Cavalls. Amb tot, en l’incendi de la setmana passada es van poder escoltar menys explosions que en el foc de principis dels anys vuitanta. Amb tot, les condicions climatològiques i la situació de la vegetació feien preveure els Bombers que l’incendi cremés unes 4.500 hectàrees, tot i que finalment només va afectar unes 110 hectàrees. Siga com siga, Melich ha remarcat que l’estiu es farà molt llarg, i que totes les prevencions per evitar nous incendis forestals a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre seran poques, després dels incendis del Pinell de Brai i de Rasquera .

Precisament, durant els darrers mesos, el Pinell de Brai havia actualitzat el pla municipal Infocat, i havia aprovat una memòria per netejar d’arbres i arbustos els camins, per facilitar l’extinció d’incendis, així com la construcció d’una bassa a la zona de l’ermita de Santa Magdalena. En aquest sentit, l’alcalde ha agraït la col·laboració de l’Associació de Defensa Forestal del Pinell de Brai, i ha anunciat la redacció d’un pla d’ordenació forestal, així com l’impuls al pasturatge de cabres per la serra.

Suport a l’ampliació del Parc Natural dels Ports · D'altra banda, l’alcalde del Pinell de Brai, Lluís Melich, ha manifestat el suport del seu Ajuntament a la possible ampliació del Parc Natural dels Ports, tot incorporant-hi les serres de Pàndols i de Cavalls. Una ampliació que fa un temps que promou el Consell Comarcal de la Terra Alta. En aquest sentit, Melich ha confirmat les converses amb el president del Consell Comarcal i alcalde de Gandesa, Carles Luz, i ha assenyalat que qualsevol mesura de protecció de les serres de Pàndols i de Cavalls serà important i sempre benvinguda. Però a banda d’això, l’alcalde del Pinell ha remarcat que tant l’Ajuntament com les entitats de la població volen tenir veu i vot a l’hora de decidir la gestió de les serres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta