5 de juny del 2012

El relleu a la junta de la cooperativa de l'Aldea s'ajorna fins a l'aprovació dels comptes del 2011

El jutge accepta l'embargament dels béns de l'exgerent, a petició de l'administrador consursal de l'entitat ·

La dimissió i el relleu de la junta directiva de la cooperativa agrícola de l’Aldea, prevista per ahir dilluns al vespre, s’ha ajornat. Com a mínim, fins que s’aproven els comptes de l’entitat corresponents al 2011. L’assemblea de la cooperativa així ho va decidir després de saber-se que l’auditoria dels comptes del 2011 no es podrà presentar i aprovar fins a finals d’aquest mes de juny. Durant una assemblea que va durar poc més d’una hora, el president actual de la cooperativa, José Fernando Falcó, va assenyalar que convocaran una altra assemblea per renovar l’òrgan de govern de l’entitat quan s'hagen aprovat els cmptes del 2011. Però va aclarir que hauran d’haver passat almenys quinze dies, després de donar a conèixer l’auditoria. Per tant, el relleu de la junta no produiria, com a mínim, fins a la segona quinzena de juliol. De fet, el portaveu dels afectats pel bloqueig de la secció de crèdit, Jordi Gas, ja havia advertit en les últimes hores que els impositors no prendrien el control de la cooperativa agrícola de l’Aldea fins no conèixer els comptes del 2011. Per la seua banda, la Generalitat va haver de fer un aclariment ahir a la tarda, a través d’un comunicat del Departament d’Empresa i Treball. Amb aquesta nota, la Generalitat volia deixar clar que si es produïa alguna dimissió no intervindria amb el nomenament de cap càrrec, i que els càrrecs del consell rector serien prorrogats automàticament, fins a la celebració de la nova assemblea.

D'altra banda, l'administrador concursal de la cooperativa agrícola de l'Aldea, Mariano Hernández, va anunciar que el jutge ha acceptat la seua petició d'embargar els béns de l'exgerent de l'entitat, Daniel Ferré. "Hi ha fets suficients per atribuir-li delegació de la culpabilitat concursal i dèficit de liquiditat. No existeixen actius suficients per pagar el que es deu", va dir l'administrador en declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), tot precisant que durant l'exercici de 2011, sota la gestió de Ferré, l'entitat havia declarat que no existien pèrdues i que aquestes, realment, podrien arribar al milió d'euros. "El resultat no té res a veure amb la realitat," va assegurar. L'embargament tindria l'objectiu que l'entitat pogués assegurar-se el pagament, en cas que l'exgerent fos declarat culpable en el procés obert per la querella criminal interposada per la mateixa cooperativa.

3 comentaris:

  1. De moment, el Govern intentarà evitar que cobri la indemnització milionària.

    ResponElimina
  2. A qui s'ha d'aplaudir ? Au va, vaaaaaaaaaaaaaaa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta