5 de juny del 2012

Sabaté presenta una moció al Senat per modificar el cabal ecològic de l'Ebre

El senador per Tarragona i portaveu adjunt de l’Entesa, el tortosí Joan Sabaté, defensarà aquest dimarts a la tarda una moció en el ple del Senat, a conseqüència de la interpel·lació que va mantenir amb el Ministre de Medi ambient, Miguel Àries Cañete, sobre la fixació del nou cabal ambiental de l'Ebre. Sabaté va assenyalar que és "preocupant" la rebaixa del cabal que ha proposat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) en el marc del nou pla hidrològic de la conca, per les seues conseqüències sobre el tram final del riu i el Delta. De fet, li va fer arribar al ministre l'alarma que aquesta proposta ha produït en el territori. Per això, Sabaté ha presentat una moció que demana modificar la roposta de cabal ecològic per al tram inferior de l'Ebre, i que la nova proposta de cabals respondrà als criteris de la Directiva Marc de la UE, tenint en compte l'opinió de les nou comunitats autònomes que formen part de la conca i prenent com a referència bàsica la proposta de règim hídric de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, així com en compliment del que s'estableix en la vigent Llei del Pla Hidrològic Nacional.

D'altra banda, l'Entesa pel Progrés de Catalunya ha entrat aquest dilluns tres esmenes als pressupostos generals de l'Estat per a l'ampliació de les partides de les variants de l'Aldea, Corbera d'Ebre i Gandesa. Sabaté ha explicat que es tractaria d'una aportació de 20 milions d'euros per a enllestir les obres de la variant de l'Aldea, que en el pressupost té una assignació de 9 milions d'euros; de 354.000 euros per a la variant de Corbera, amb una previsió de 97.000 euros, i de 199.000 euros per a la de Gandesa, inicialment pressupostada en només 40.000 euros. Les esmenes entraran la setmana vinent al seu debat en comissió al Senat i es debatran la setmana del 18 de juny en el ple de la Cambra Alta.

Imatge Socialistes de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta