1 de juny del 2012

Els afectats de l'Aldea tallen l'N-340 durant cinc minuts per exigir els seus estalvis

Els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de l'Aldea han decidit finalment treure la seua protesta al carrer. Unes quaranta persones van tallar ahir a la tarda, durant uns cinc minuts, la travessera de la carretera N-340 al seu pas per la població, just davant de les oficines de la secció de crèdit. L’objectiu de la protesta era reclamar el desbloqueig dels seus estalvis per part de l’entitat, ara afectada per un concurs de creditors. Aquesta primera acció de veïns i afectats arriba esperonada per l'acampada indefinida que un dels proveïdors de la cooperativa, l’empresari Javier García, qui ha quedat afectat pel procés concursal. El tall de la carretera va transcórrer sense cap tipus d'incident, sota la mirada de diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, que van aturar el trànsit preventivament.

De fet, encara que en principi havia de ser una acció per sorpresa, els cossos de seguretat van tenir coneixement previ de l'acció i, després de diverses negociacions, van deixar que els veïns ocupessen la carretera per un màxim de cinc minuts. Per la seua banda, els veïns van improvisar alguns cartells i pancartes per mostrar el seu desencís i frustració amb la situació, ja que encara hi ha més de 4,5 milions d’euros en dipòsits retinguts. Així, a més de reclamar la recuperació dels seus estalvis, els missatges retreien a les administracions el rescat multimilionari de Bankia, l’entitat que a través de l'antiga Caja Madrid emparava les operacions bancàries de la secció de crèdit de l’Aldea. Alguns dels afectats per la fallida de la secció de crèdit van aprofitar la presència dels mitjans de comunicació per manifestar la seua indignació i per denunciar aquest greuge.  

Pregunta del dia a Canal 21 Ebre · Precisament, a l'informatiu matinal Primera Columna avui hem volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si els afectats de l’Aldea haurien d’haver-se manifestat molt abans. Aquesta és l’opinió que durant aquesta setmana han verbalitzat molts veïns de la població, després que l’empresari local Javier García iniciés la seua acampada de protesta davant de les oficines de la secció de crèdit. Aquest veí és un dels proveïdors de la cooperativa afectats per la fallida de la secció de crèdit, ja que l’entitat li deu 160.000 euros per la instal·lació dels sistemes de reg en dues finques. Una circumstància que l’ha obligat a tancar la seua empresa i a acomiadar cinc treballadors. Per això, la seua protesta ha esdevingut la guspira que els veïns de l’Aldea necessitaven per sortir al carrer. Així doncs, aquesta és la nostra pregunta del dia. Penseu que els afectats de l’Aldea haurien d’haver-se manifestat molt abans?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta