19 de juny del 2012

Jordi Jordan (ICV): 'L'empresonament d'Andreu Curto és totalment desproporcionat'



El nou portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, va aprofitar ahir la inauguració de la nova seu d'ICV a les Terres de l'Ebre, al número 44 de l'avinguda de la Generalitat, per reclamar la posada en llibertat del jove tortosí Andreu Curto. Segons Jordan, "és totalment desproporcionat el fet que estiga a la presó, sense juí previ, mentre els responsables de la crisi com banquers i alguns polítics no paguen per la seua responsabilitat en el desmantellament de l'estat del benestar”. D'altra banda, Jordan va destacar que Iniciativa està experimentant un creixement important, ja que la gent se n'adona que cal una sortida d'esquerres a la crisi, a partir de polítiques de creixement econòmica i "exigint a qui més té, en lloc de retallar només a les classes mitjanes i populars”. De fet, Jordan ha recordat que les retallades també afecten els drets, i per això ha exigit l'alliberament immediat del tortosí de 22 anys empresonat des del passat 30 de maig, per la seua presumpta implicació en els aldarulls de la jornada de vaga del 29 de març a Barcelona.

Per la seua banda, el grup de suport a Andreu Curto anunciarà demà dimecres que presenta una moció popular a l'Ajuntament de Tortosa, per forçar el ple de consistori a pronunciar-se sobre la petició de posada en llibertat per al jove activista en presó preventiva a Brians I.

Imatge Iniciativa-Entesa per Tortosa

4 comentaris:

  1. Au sinyor Jordan, ara que ha vingut lo "jefe" a quedar bé, del primer dia haguesseu hagut de mullar-vos en l'Andreu!

    ResponElimina
  2. Benvolgut "saberut", des del primer dia que vam saber la notícia vam parlar directament amb els familiars de l'Andreu, els hi vam donar suport, i un cop realitzat el manifest, vam ser un dels primers grups en firmar-lo, a banda, d'assistir en diferents actes de suport. Informes millor abans de parlar.

    ResponElimina
  3. Només sé que ja fa quasi un mes que va la cosa i com a partit no us heu pronunciat. Heu firmat, molts de vatros eu estat als actes però més a títol personal que com a partit. Alguna cosa més que una firma fa falta...preisament sou vosaltres els que a nivell institucional podeu pressionar i divulgar més el cas. De moment quantes mocions s'han presentat?ha arribat al Congrès el problema?no dic que no haguésseu fet res, però tinc la sensació de que tampoc heu fet molt. Aquests dies per la Marfanta diferents càrrecs d'ERC han publicat les seves opinions, fins que com a partit han consensuat una declaració. Fins ara no he vist a ningu de vosaltres per aquí, pel que he tingut certa sensació (de manera subjetiva) de decepció.

    ResponElimina
  4. Com a partit ens hem pronuciat signant el manifest, no a títol individual,des del primer dia que es va crear, vam ser els primers juntament amb EUiA.Mocions no se'n van presentar perquè no hi havia cap ple ordinari -i és el Govern qui els convoca- i la família en volia presentar una de popular. A banda de l'Andreu, hi ha molts més detinguts, i a nivell nacional, ja s'han fet les rodes de premsa oportunes parlant de criminalització i de desproporció. Lamento que no t'hague arribat la informació, i que estigues decepcionat, espero que vegis el que s'ha fet. I tot això amb la transció interna que estem realitzant, que com pots suposar, no es fa amb dos dies.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta