16 de juny del 2012

L'alcalde de Pinell de Brai avisa que la zona afectada per l'incendi té obusos de la Guerra Civil enterrats



El terreny afectat per l'incendi que crema des d'aquest divendres al Pinell de Brai té bombes i obusos enterrats que podrien explotar amb el foc. Aixçi ho ha alertat l'alcalde, Lluís Melich, que ha afirmat que la serra de Cavalls va ser escenari de la Batalla de l'Ebre, i ha confirmat que hi ha explosius soterrats que amb un foc intens podrien esclatar. L'alcalde també ha destacat la dificultat que tenen els Bombers per treballar en aquesta zona, ja que és molt escarpada i els mitjans terrestres no hi poden actuar. Es tracta d'un terreny, ha dit, on només hi ha matolls perquè ja es va cremar fa 30 anys. De fet, Fèlix Gonzàlez, cap de la regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, ha confirmat que ja hi ha hagut "alguna explosió de bala i munició" al vessant que cau cap a Corbera d'Ebre. Es tracta d'una zona que va ser escenari de la Batalla de l'Ebre, l'any 1938, durant la qual van quedar enterrats obusos i algunes bombes.

Melich també ha assenyalat que el foc ha començat a cremar pels volts de les tres de la tarda a prop de la carretera C-43, i que empès per la marinada ha pujat ràpidament fins a dalt de la carena de la serra de Cavalls. Segons els Bombers, l'avenç del foc ha estat força veloç. Un cop a dalt les flames han començat a baixar la muntanya en direcció a la vall de les Carroves, però a molta menys velocitat. Els Bombers estan atacant aquesta zona, on hi arriben a peu, ja que no hi ha pistes forestals que possibilitin l'accés dels camions del servei. L'alcalde ha confirmat que es tracta d'una zona molt escarpada on no hi poden accedir els mitjans terrestres.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta