25 de juny del 2012

L’Ametlla de Mar acull la primera prova de la VIII Lliga de Muletes de les Terres de l'Ebre



La representant territorial de l’Esport de la Generalitat, Cinta Espuny, ha presentat aquest dilluns la vuitena edició de la Lliga de Muletes de les Terres de l’Ebre. Aquesta nova edició de la Lliga, que s’inicia el proper 30 de juny a l’Ametlla de Mar, aprofita per primera vegada les xarxes socials. Així, la Lliga de Muletes de les Terres de l’Ebre ha obert comptes a Twitter i Facebook, i també han creat un bloc a internet per donar-la a conèixer, i en què es podran consultar el calendari, totes les puntuacions i les classificacions. La Lliga de Muletes és una iniciativa organitzada per la representació territorial de l’Esport, en col·laboració amb la Federació Catalana de Rem i amb els clubs de rem i esportius del territori, per donar a conèixer les embarcacions tradicionals del riu Ebre, les anomenades muletes o pontones. Espuny ho ha explicat durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre.

De fet, la representant territorial de l’Esport ha destacat que el pressupost de la vuitena edició de la Lliga de Muletes de les Terres de l’Ebre és zero, cosa que ha estat possible gràcies a la formació d’un grup de treball i al treball en xarxa. L’Ametlla de Mar serà l’escenari de la primera regata, i la resta de proves de la Lliga de Muletes de les Terres de l’Ebre es faran a Sant Jaume d’Enveja, Móra d’Ebre, Deltebre, Amposta i Tortosa. En el cas de Sant Jaume d’Enveja, serà la primera vegada que els remers d’aquesta població del Delta participaran en la Lliga de Muletes, i també el primer cop que organitzaran una regata.

Espuny ha destacat també la implicació del govern en qualsevol tipus d’activitats que es facen al voltant del riu, per potenciar el seu aprofitament esportiu, turístic, lúdic i familiar. En aquest sentit, la representant territorial de l’Esport ha comentat iniciatives com ara la baixada nedant de la Festa del Renaixement de Tortosa o bé la piraguada que aquest diumenge organitza l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre. De fet, Espuny ha avançat que ja hi ha unes 700 inscrits en la baixada en la tercera Baixada Vogant per l’Ebre, que organitza l’Idece entre Miravet i Benifallet.

Finalment, Espuny ha remarcat que l’Ebre té ara mateix unes instal·lacions excel·lents per a la pràctica del rem i altres esports a l’Ebre, gràcies al centre de tecnificació del rem, la base nàutica de Campredó i el centre de tecnificació de la piragua de Deltebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta