25 de juny del 2012

El Consell Comarcal de la Terra Alta encarrega un pla director per vincular la Via Verda amb el turisme del vi

La Terra Alta vol fer un pas de qualitat en el sector turístic i impulsar l'enoturisme "com a revulsiu per aprofitar les sinèrgies que generen la Via Verda, els Ports i altres actius que ja funcionen", ha afirmat el president del Consell Comarcal, Carles Luz. Per dissenyar les estratègies, han encarregat la redacció d'un pla director a la Fundació Universitat Rovira i Virgili, adjudicat per 18.000 euros, que es presentarà a finals d'any amb l'objectiu de començar a materialitzar els projectes al 2013. A través de paquets turístics, un dels objectius és atrapar els milers d'usuaris que utilitzen la Via Verda perquè facin estades més llargues i coneguin la realitat vitivinícola i la història de la Terra Alta.

Seguint l'estela de comarques veïnes com el Priorat, la Terra Alta es vol situar entre els territoris de referència pel que fa al món del vi. Per aconseguir-ho compta, entre altres, amb dues de les grans ensenyes terraltines com són els dos cellers modernistes, construïts per Cèsar Martinell, de Gandesa i el Pinell de Brai, i la complicitat del sector vitivinícola que ha fet un gran pas qualitatiu en els últims anys. Com ha explicat el president del Consell Comarcal, Carles Luz, els cellers han fet grans inversions per millorar la seua imatge i la dels seus productes, i molts d'ells ho han fet pensant en estar oberts als clients i als turistes per ser un dels atractius de la comarca.

"Entenem l'enoturisme com un revulsiu, un motor més de la dinamització turística de la comarca per aprofitar les sinèrgies de tot allò que ja funciona, com la Via Verda o els Ports, per potenciar el vi que es produeix a la comarca", ha assegurat Luz. Una de les idees per al pla director és poder promocionar la comarca a través de paquets turístics. Un cop es tingui el pla, que es preveu presentar-lo a finals d'any per poder començar a desenvolupar-ne les línies al 2013, el Consell Comarcal ja pensa en la redacció de nous plans i recursos que ajudin a relacionar tots els actius que té la comarca i vendre'ls conjuntament.

"La Terra Alta és una zona desconeguda, atractiva i de gran potencial", ha remarcat el president comarcal. Segons ha detallat Luz, els preus que s'ofereixen entre l'empresariat del sector són raonables i això ajuda a continuar en aquesta línia ascendent per convertir-se en un dels destins turístics importants, en especial per al públic català i també per al turista de l'Estat espanyol.

L'objectiu és que la comarca siga un destí d'estada i no de passada. "Més de 30.000 visitants passen per la Via Verda i hem d'aprofitar aquest flux de gent per atreure els turistes i mirar que no només estiguin un dia sinó que passin el cap de setmana coneixent la realitat de la Terra Alta", ha subratllat Luz. La Via Verda ha estat sense dubte el gran revulsiu turístic de la comarca, i tot el desenvolupament econòmic que ha generat al seu voltant està funcionant. Ara cal que aquest actiu i molts altres, la història, la natura i el paisatge, convergeixi amb el món vitivinícola per crear un producte únic i atraient.

El pla director s'ha adjudicat per gairebé 18.000 euros dins el projecte de Terra Alta +, una acció de desenvolupament inclosa al programa Treball a les 7 Comarques, patrocinat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta