8 de juny del 2012

L’Artxibarri dinamitza els espais recuperats al nucli antic de Tortosa



L’urbanisme condiciona la qualitat de vida dels veïns i veïnes que habiten un espai. Per tant, també ho han fet les obres del pla integral del nucli antic de Tortosa. En aquest sentit, Neus Miró, de l’entitat ACISI-Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de l’Obra Social de la Caixa, ha valorat molt positivament les obres de reurbanització de carrers i d’obertura de noves places que s’han fet al nucli històric de la ciutat amb la subvenció de la llei de Barris. Segons ha dit Miró, és un primer pas per recuperar els barris del nucli antic, ja que els nous espais com ara la plaça de l’Absis possibiliten la realització d’actes a l’aire lliure i d’esdeveniments com l’Artxibarri, la festa que la Xarxa per la Convivència de Tortosa ha organitzat per aquest dissabte als carrers i places del centre històric. Amb tot, Miró ha assenyalat que en altres fases de la recuperació del nucli antic caldria millorar la qualitat dels habitatges, ja que també influeixen en les condicions de vida i les relacions de convivència de les persones que viuen als barris.

Precisament, un dels objectius de la festa lúdica i cultural Artxibarri, que durarà tot el dissabte, és establir nous espais de relació entre les persones que viuen a la ciutat, però especialment al nucli antic. Hi haurà activitats com la pintada d’un mural a la plaça Nova de Santa Clara, un itinerari per espais amb fotografies antigues, una gimcana, contacontes per part de iaios i iaies, un dinar comunitari, concerts a l’aire lliure, l’enregistrament d’un flasmob, i un taller de fotoperiodisme. A més, les activitats de l’Artxibarri coincidiran amb la ruta de tapes Sabors del Nucli Antic, que l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants del nucli històric han organitzat per dinamitzar el comerç del nucli antic. Una altra de les organitzadores, Ester Galindo, ha explicat que la coincidència de les dues activitats ha estat una casualitat molt positiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta