8 de juny del 2012

[Tribuna] 'Protegim el territori i impulsem el creixement', per Joan Sabaté

En un moment com l'actual de greu crisi econòmica, en l'actuació política cal tenir molt clares les prioritats. Les frivolitats mai no són acceptables en la gestió pública, però ara més que mai cal actuar fixant molt curosament les prioritats en allò que és fonamental pel present i pel futur.

A les Terres de l'Ebre, avui cal combinar com sempre les accions de protecció del nostre medi, vital per a la nostra societat, i alhora impulsar actuacions que ens portin a créixer ara mateix i quan iniciem la sortida de la crisi, generant llocs de treball. És per això que els socialistes hem desenvolupat iniciatives parlamentàries en aquesta direcció.

Per una banda, interpel·lant al ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient sobre la previsió de cabals ecològics per al tram inferior de l'Ebre, en el projecte de Pla Hidrològic de la Demarcació. La resposta, clarament insuficient, ens ha portat a fer una proposta en forma de moció al Senat, demanant que es respecti el criteri de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, que és l'organisme mandatat des de la seva creació, pels governs de Rodríguez Zapatero i Maragall, per protegir el tram inferior de l'Ebre i molt especialment el Delta. Que la proposta hagi estat rebutjada pel vot en contra del PP no ens aturarà, com no ens vam aturar el 2001 amb la majoria absoluta del PP, i ens en tornarem a sortir. La protecció de l'Ebre i el seu Delta és un mandat de la Unió Europea i el farem valdre.

D'altra banda, estem en la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat per aquest any 2012. Uns pressupostos que han de ser de contenció i austers, per la disminució de recursos derivats d'una greu davallada dels ingressos públics, fruit de l'aturada de l'economia. Tanmateix però, han d'incorporar les inversions necessàries que impulsin el creixement per generar llocs de treball. Fins i tot, en el nostre cas, convençuts que cal aprofitar el moment, per treure la regió de l'Ebre de la marginació en inversions que hem patit en les dareres dècades, si exceptuem l'esforç dels darrers anys fet pels governs d'esquerres de Madrid i Barcelona. Esforç al que cal donar continuïtat encara que sigui des de l'oposició per posicionar-nos bé cara a la recuperació econòmica quan aquesta s'iniciï. En aquesta línia hem entrat esmenes demanant 10 milions per un segon pla d'industrialització, que doni continuïtat al del 2010 amb govern socialista, esmenes impulsant l'A-7 al seu pas per l'Ebre i el corredor ferroviari del Mediterrani. Així mateix, esmenes per millorar l'aqüicultura al Delta i les actuacions d'impuls rural de la Taula del Sénia. Alhora demanem que s'executin les obres pendents de les variants viàries de l'Aldea, Gandesa i Corbera.

La dificultat del moment exigeix més que mai determinació i molt treball. Cal també que mirem de coordinar els esforços i amb el necessari consens, deixant de banda pessimismes esterilitzants, garantim el futur dels nostres conciutadans, especialment de les noves generacions. És la nostra obligació, de tots, però especialment dels que tenim responsabilitats públiques.


Joan Sabaté Borràs
Portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya i primer secretari del PSC de Tortosa

11 comentaris:

  1. Que nos contes xeic?
    Ara vens?
    I quan tocava que?
    Ho sento Joan! Ja saps que, com molts, has perdut el crèdit!
    Bé, res de nou.
    Pots parlar, però, res més, el PSOE ni puto caso.
    Llavors?
    Li ha de fer cas el PP? CiU? ERC? ICV? CpC? O UyP? Total.... estem acabats, com diu l'URV.
    Sento ser pessimista, tampoc soc rei per ser optimista.

    ResponElimina
  2. Trit Joan no et recolzen ni el teu grup(phn) al senat!!PSC=psoe llàstima vas tenir 8 anys en generalitat socialista..govern d l'estat socialista... Que va fallar????Ho sento Ciu i el PP mos duran a la ruina!!que potser en zapatero ja hi estavem!!!!!!!!!!!!!Tristissim tanqueu el senat pel que serveix....

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Que curiós. Per una banda ens queixem de que no hi hagin llistes obertes, que els parlamentaris no tinguin, només que excepcionalment, llibertat de vot etc. i quan dos grups afins voten de manera diferent, ens lamentem. Però a més, cal recordar que el grup del PSOE no és al que pertany Sabaté; suposo que si alguna vegada el grup de l'entesa no recolza ( o s'absté ) davant d'una moció del PSOE, ho trobarem respectable i fins i tot una mostra d'autonomia...

    http://www.senado.es/directorio/index.html

    ResponElimina
  5. Ejem, gràcies al govern actual, i els anteriors, estic ja segur que ens governen, i han governat, uns inútils. Vaja, deu ser que com a poble no ens mereixem res més.
    Ja sap mal, no?
    Merèixer tan poc ve a ser com ser l'aneguet lleig. I rebre sempre totes les "nates".
    Per a tindre estats com aquest que tenim... millor ens fem tots alemanys, de segona, clar.

    ResponElimina
  6. Crec que per dignitat i després del que han fet los suposadament seus aliats, després de deixar-te en lo cul a l'aire en aquest organ tan inutil que és el Senat en tot lo del cabal ecològic seria hora d'una honrosa dimissió.

    ResponElimina
  7. Sensacional. Algú presenta una moció, un altre grup s'absté a la votació i el que presenta la moció ha de dimitir. I això ?
    Vols dir que tu el que vols no és la dimissió de Sabaté, pel motiu que sigui ?

    ResponElimina
  8. No Jotabé, si els del teu grup no et donen el suport que s'ha de donar quan defenses els interessos dels teus...pos molta confiança no tindria, jo no vull que dimitixque com a polític, per a fer el paperina al Senat, com el Bel, cobrant i damunt te fan la trabanqueta pos no sé per dignitat dixaria als tipos estos...jo sóc dels que pensen que Sabaté va ser un bon alcalde de Tortosa en comparació dels convergents que hem tingut...recordem que el Sabaté ja se va canviar la jaqueta d'ICV se va passar al PSC per a poder ser alcalde...Ana de Pablo i Franquet van dimitir quan los seus se van ficar a favor del PHN!!

    ResponElimina
  9. Ho mescles una mica tot, saberut, però suposo que ja et va bé. Què encara no ha quedat clar que una cosa és el grup del PSOE i altra l'Entesa ?
    Per altra part, lo de la historia local recent no ho tens massa estudiat. I, que té a veure la dimissió dels dos regidors del PP amb el que parlem ? En tot cas, aquesta comparació la podràs fer el dia en que el PSOE governi a Espanya i vulgui executar un transvasament com el que -precisament ells- van derogar.

    ResponElimina
  10. Tant me fot el PSOE com Entesa, que per al que volem treiem les 4 barres i som del PSC i per al que mos convè acotxem lo cap als barons del PSOE, això de moure's entre dos aigües ha passat factura al PSC. Total per al que fot el Senat...pos ja va bé Entesa, però al Congrès dels diputats calladets que "hablan los jefes" i a fer la rosca al PSOE (bueno també fa el mateix CiU amb el PP). Pos si que té a vore Jotabe (que támbé ets dels que arrimen l'aigua al seu molí quan té va bé), perquè al menos els dos regidors del PP van tenir la decència de dimitir quan els del seu partit promulgaven un PHN amb el quals ells no estaven d'acord...i no estari mal que Sabaté fes el mateix. Si no ho fa, pos per mi bueno, ell tindrà els seus motius. Vaig a estudiar història local que no estic molt ficat en l'assunto...gràcies.

    ResponElimina
  11. Jo, saberut, com tothom, arrimo l'aigua al moli dels meus arguments sempre, com és lògic i natural. O es que tu no ho fas ?
    Insisteixo, no té ni cap ni peus comparar lo dels regidors del PP amb l'anècdota que parlem. Tu, podràs criticar ( com jo faig ) l'abstenció del PSOE però el que no pots fer és demanar la dimissió a algú que no rep el recolzament d'un grup encara que sigui de la família. Et diré més, en una llibertat de vot absoluta, fins i tot podria passar que dins del mateix grup hi hagués algun vot diferent. I ?
    Si algun dia el PSC formes un grup propi -o subgrup com ara es parla- al Congres i presentes una moció que no fos recolzada pel PSOE, haurien de dimitir tots els diputats socialistes catalans ? O la teoria, al Congres, t'han t'hi fot perquè no està Sabaté ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta