10 de juny del 2012

L'Esquerra Independentista se solidaritza amb el tortosí Andreu Curto Baiges

Mig centenar de membres de l’Esquerra Independentista, arribats des d’arreu dels Països Catalans, han volgut solidaritzar-se aquest diumenge amb Andreu Curto Baiges, el jove tortosí de 22 anys que va ser detingut i empresonat preventivament per la seua presumpta implicació en els aldarulls del 29 de març, durant la jornada de vaga general a Barcelona. De fet, molts d’aquests activistes també van ser detinguts arran de les mobilitzacions de la vaga general del 29-M, durant la coneguda Primavera Valenciana i durant les protestes en defensa de la llengua catalana a Mallorca. L’acte solidari s’emmarcava en la campanya ciutadana per reclamar la posada en llibertat immediata d’Andreu Curto Baiges i de Rubén, l’altre vaguista detingut i empresonat la setmana passada. Durant l’acte s'ha fet la lectura d’una carta d’Andreu Curto escrita des de la presó de Can Brians, li han reservat una cadira buida, i han recordat que el proper dissabte, 16 de juny, es faran concentracions de suport a Andreu i Rubén arreu dels Països Catalans.

En el cas de Tortosa, la manifestació sortirà de la plaça d’Alfons XII a les set del vespre. Però també hi haurà altres mobilitzacions a Barcelona, València, Palma, Girona, Castelló, Tarragona, Lleida, Alacant, Manlleu, Vilafranca del Penedès i Manresa. Finalment, la jornada ha acabat amb un dinar per a 150 persones organitzat pel Casal Popular Panxampla de Tortosa, per recollir fons per a la família d’Andreu Curto Baiges. De fet, el Grup de Suport de les Terres de l'Ebre Andreu i Rubén Llibertat ha habilitat un número de compte per poder costejar les despeses del procés i de la campanya: 2081 0268 51 0000036943.

Imatge Llibertat Andreu i Rubén

2 comentaris:

  1. Sort n'hi ha que algunes persones han decidit donar la cara i no acotar el cap com a bons "gossets". Ara no és moment de dir que "això no serveix per a res" o que "és el que hi ha". Ara és el moment de dir-los a la cara que no tenim por i que no ens enganyen per mil vegades que repetisquen les mateixes mentides. Els polítics com a part del sistema capitalista ens porten a la ruina i a la pobresa més extrema i no ens podem permetre el luxe de callar.

    ResponElimina
  2. Els actes de solidaritat amb l'Andreu i el Rubèn estan sent força concorreguts. Ahir feia goig el dinar solidari al Panxampla. Si no hi hagués pogut anar per qüestions familiars (finalment van assistir-hi també la meua companya i els xiquets), hauria pagat igualment el dinar. Ara mateix la solidaritat amb Andreu és la lluita prioritària per molts/es. A part dels ideals, hi ha el vessant humanitari. Un jove està empresonat senzillament perquè molesta al sistema i perquè Felip Puig vol escarmentar la dissidència.
    No cal fer esment d'aquells que amb corbata fan lladrocinis, la defensa de l'Andreu passa pel fet que fins i tot amb els càrrecs de què se l'acusa no hi ha per a un empresonament. És gravíssim que estigui reclòs i que se li hagi privat de poder acabar els estudis universitaris.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta