4 de juny del 2012

L’EuroVegas a Marina d’Or, una amenaça per a l’Ebre


L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, el socialista Joan Castor Gonell, ha aprofitat aquest dilluns el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per rebutjar la possible instal·lació d’EuroVegas al complex turístic de Marina d’Or, a Castelló. Una candidatura que s’ha fet pública durant aquest cap de setmana, i que té l’aval de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, Gonell ha afirmat que les últimes declaracions del conseller Lluís Recoder l’han tranquil·litzat, en el sentit que Marina d’Or arriba massa tard a la cursa entre Barcelona i Madrid per aconseguir la inversió multimilionària del magnat nord-americà Sheldon Adelson, ja que la designació de la seu del macroprojecte ja es troba en la recta final. En concret, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja ha remarcat que l’arribada d’un projecte com EuroVegas a Maria d’Or només serviria per incrementar la pressió de les comarques de Castelló per aconseguir un transvasament de l’Ebre.

En la mateixa línia, Gonell ha insistit que Marina d’Or ja tenia un fort dèficit hídric, i que l’ampliació del complex turístic amb l’arribada d’EuroVegas encara els faria reclamar amb més força l’aigua de l’Ebre per a les comarques de Castelló. En aquest context, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja ha lamentat el cabal ambiental que ha fixat la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per al tram final del riu, però sobretot que hagen inclòs l’aigua que baixa pels canals del Delta. Gonell ha remarcat que és un cabal totalment insuficient, i que l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja arribarà fins on face falta per defensar un cabal òptim per al tram final de l’Ebre.

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja ha afegit que amb un cabal mínim com el que proposa la CHE el territori té arguments per sospitar que es prepara un altre projecte de transvasament de l’Ebre. En aquest sentit, Gonell, que és del PSC, ha valorat molt positivament la posició del govern de Convergència i Unió a la Generalitat en contra dels transvasaments de l’Ebre i en favor d’un altre cabal ambiental.

Pregunta del dia · En el programa d'aquest dilluns de Primera Columna, hem volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si Maria d’Or té opcions de convertir-se en la seu d’EuroVegas. I és que Madrid i Barcelona ja no són els únics candidats a la inversió, ja que el complex residencial Marina d’Or, de Castelló, s’ha sumat oficialment a la pugna per acollir el macroprojecte del magnat nord-americà Sheldon Adelson. Una inversió que rondaria els 26.000 milions. I és per això que la candidatura del complex d’Orpesa i Cabanes està ben vista pel govern de la Generalitat, amb Alberto Fabra al capdavant. Com a arguments, Marina d’Or presenta uns terrenys urbanitzables de 18 milions de metres quadrats, llestos per poder-hi construir. Però el conseller català de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ja ha afirmat que la candidatura de Marina d’Or ja fa tard, perquè el procés per elegir la futura seu de l’EuroVegas ja ha entrat en la recta final. Per la seua banda, Iniciativa de les comarques de Castelló creu que l’anunci de Marina d’Or es tracta només d’una estratègia publicitària sense cap fonament. Així, el portaveu Carles Mulet ha afirmat que si Marina dOor no ha presentat garantia econòmica per fer Marina d’Or Golf, poca credibilitat té per pretendre ara acollir el megacasino. Per tant, aquesta és la pregunta del dia. Marina d’Or té alguna opció de convertir-se en la seu espanyola d’EuroVegas?



Imatge Apartamentos Mar

2 comentaris:

  1. Es que Marina d'Or té un glamour irresistible,on vas a parar!

    ResponElimina
  2. Marina D'or, AGBAR i la mare que els va parir!

    http://hispagua.cedex.es/documentacion/noticia/48214

    http://eticpedia.blogspot.com.es/2008/06/mail-annim-amb-sospites-contra-agbar.html

    http://www.vilaweb.cat/ep/economia/3981029/20120206/agbar-amplia-lero-unes-50-persones-2014.html

    AGBAR compiteix a la zona amb FACSA, que te la concessió de les aigues de Cabanes. FACSA te com un dels principals accionistes a PAI PARTNERS una empresa de les que no saps bén bé qui es darrera però Roschild i Goldman Sachs sembla que si.

    També està a la zona l'aeroport privat de Fabra (Castelló)
    http://goo.gl/maps/v3Ya

    Benvinguts al "Castelló Cotarro's International"!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta