5 de juny del 2012

Organitzen la mobilització social en solidaritat amb Andreu Curto Baiges

El grup de suport de les Terres de l’Ebre Andreu i Ruben Llibertat ha anunciat aquest dimarts que aprofitarà la manifestació en contra de les retallades d’aquest dimecres al vespre, a Tortosa, per reclamar la posada en llibertat immediata d’Andreu Curto Baiges, el jove tortosí de 22 anys que la setmana passada va ser detingut al barri de Sants de Barcelona, per la seua presumpta implicació en els aldarulls de la vaga general el 29 de març. De fet, una setantena de persones, entre amics, familiars i activistes de diversos moviments socials de les Terres de l’Ebre han constituït aquest grup de suport que ahir es va donar a conèixer a Tortosa. El grup de suport de les Terres de l’Ebre Andreu i Ruben Llibertat ha recordat la implicació com a activista de Curto en moviments i col·lectius com ara la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Maulets o el Casal Popular Panxampla, així com el seu compromís per la defensa del territori i del país. De fet, consideren que Andreu Curto Baiges ha estat empresonat de manera preventiva -es troba ingressat a Can Brians- per fer-li pagar aquest compromís, ja que el seu empresonament és "desproporcionat" tenint en compte que els veritables responsables de la crisi han estat indultats o fins i tot exculpats. Així, el col·lectiu ha afirmat que la detenció d’Andreu i de Ruben, l’altre vaguista empresonat la setmana passada, és "un intent d’estigmatitzar els moviment socials crítics amb la gestió de la crisi", alhora que un intent de fer por la gent i desmobilitzar la ciutadania. En aquest sentit, la portaveu del grup de suport, Laia Fontanet, ha detallat algunes de les accions que s'estan preparant, com un dinar solidari al casal Panxampla (diumenge, 10 de juny), una manifestació el proper 16 de juny a Tortosa, o uns concerts amb el grup valencià Obrint Pas i d'altres bandes del territori.

Per la seua banda, Albert Curto Baiges, germà del jove detingut i portaveu de la família, ha explicat que aquest dimarts s'han pogut comunicar telefònicament amb Andreu. "Ens ha donat el missatge perquè donéssim les gràcies a tothom pel suport que està rebent, que està orgullós de la família que té, de la gent del Panxampla, de Maulets, de Jóvens de les Terres de l'Ebre i de la gent de Can Vies; i de tota la gent que està mostrant el seu suport", ha detallat."També ens ha dit que està molt tranquil perquè ell no ha fet res mal fet; simplement va sortir a defensar els drets socials i laborals, les llibertats individuals i col·lectives, i la lluita per un futur més just i més digne per a tothom", ha conclòs el portaveu de la família Curto Baiges.

De moment, les entitats que s'han adherit al manifest són: Casal Popular Panxampla, Jóvens de les Terres de l'Ebre, Maulets, Acampada Tortosa-15M, Centre Social 'Lo Maset', Grallers i Tabals de Jesús, UGT, USTEC, CGT, COS, Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Associació Cultural Soldevila, EUiA, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i Alerta Solidària.

 

Imatge Lluís Comí, a YouTube

1 comentari:

  1. I els poques vergonyes estan al carrer! Alguns fins i tot governen!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta