13 de juny del 2012

[Tribuna] 'Un any de govern d'esquerres a Deltebre', per José Emilio Bertomeu

Ja fa un any que el PSC de Deltebre va decidir entrar a formar part de l’equip de govern de l’ajuntament amb un acord de govern amb ERC. El temps passa ràpid i malgrat les adversitats del moment que ens ha tocat governar no hem parat ni un moment.

Tenim molt clar que este mandat ha de servir per posar en marxa projectes de l’anterior, però sobretot per reorganitzar internament l’ajuntament, per guanyar en eficàcia i eficiència i ser l’administració propera i directa per excel·lència. Som un govern que té un rumb clar, que sap on va i això es tradueix en mesures concretes encaminades a governar per a tothom i a saber prioritzar en temps de crisi. Deltebre s’està convertint en la capital del Delta en equipaments esportius de qualitat com el Centre de Tecnificació de la Piragua Martí Calvo, en serveis socials de referència com el CEDIAP i en noves infraestructures i instal·lacions com el Casal de l’Esport o la nova comissaria i jutjat de pau que ens faran sentir orgullosos d’allò que som però sobretot d’allò que volem ser.

El pressupost de l’any 2012 és el reflex d’aquesta voluntat de diàleg i de consens entre totes les forces polítiques, però sobretot és el reflex que no podem gastar com abans i que com la majoria de famílies del nostre poble ens hem d’estrènyer el cinturó. Ara bé, hi ha partides que no hem volgut reduir, és el cas de Política Social i Salut i la del manteniment de les vies públiques, perquè malgrat els moments que vivim necessitem tenir uns serveis socials dignes i uns carrers a l’alçada del nostre poble.

Hem posat en marxa òrgans de participació ciutadana com el Consell Municipal de Cultura, hem regulat el sistema de subvencions per un sistema per punts clarament objectiu i que farà incentivar el nostre teixit associatiu. Tenim les obres del centre comercial de la Cava i les de Riumar en marxa, i malgrat alguns problemes aliens a nosaltres ara ja està tot encaminat a ser un èxit. I estem en la direcció correcta per potenciar els nostres actius turístics com Riumar per buscar una alternativa al model econòmic vigent fins aquest moment.

No us negaré que la crisi ha suposat un fre per a les nostres aspiracions i intencions, però tampoc us negaré que això hagi de suposar un impediment per a dur a terme la nostra tasca. Governar en temps de crisi no és fàcil, i més quan mentalment torno als anys en què vaig tenir responsabilitats de govern i ho comparo. Ara hem de fer més amb menys, ara hem d’exigir més als que sempre han estat al costat de l’Ajuntament i sobretot no hem de perdre de vista aquelles famílies que pateixen, que no ho estan passant gens bé.

L’acord de govern amb ERC és sòlid, i espero que sigui un pacte de futur. És evident que hi ha moments bons i no tan bons, però la voluntat de les dues forces polítiques per tirar endavant el municipi ens fa ser optimistes i mirar junts al futur. Este primer any de govern ha servit per donar-nos a conèixer, Deltebre compta amb un govern que va per feina, que és ambiciós i que vol liderar el futur al territori. Ens queden encara tres anys de feina, i des d’aquí em poso novament a la vostra disposició, a la disposició de Deltebre!

Jose Emilio Bertomeu Rio 
és primer tinent d’Alcalde Portaveu i primer secretari del PSC de Deltebre

1 comentari:

  1. És curiós que s'han fet fora als interins que no tenien carnet del PSOE ni d'ERC. És curiós com lo PSOE-Deltebre ha passat d'estar en contra de tot el que feia el Conjunt d'Amics de Gervasi Aspa. És curiós que el seu número 2 considerava ERC de partit irresponsable i populista, i ara és el millor govern de tots.

    Però suposo que un bon sou fa callar moltes boques.

    Malauradament els que som d'esquerres, no tenim cap opció de vot a Deltebre.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta