27 de juliol del 2012

El consorci de la Ribera Nord tira endavant, amb o sense Reserva de la Biosfera



FLIX (Ribera d'Ebre).- L’Ajuntament de Flix ha aprovat aquesta setmana els estatuts del Consorci per al Desenvolupament de la Ribera Nord, així com la seua adhesió a aquest nou organisme, que finalment també estarà integrat pels municipis de la Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Riba-roja d'Ebre i Vinebre. L’alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, ha assenyalat aquest divendres que les gestions per constituir el consorci s’han anat allargant en el temps perquè no volien precipitar-se. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Mur ha explicat que la seu del consorci estarà ubicada al Centre d’Empreses La Ribera, per aprofitar les instal·lacions del viver d’empreses i també la reserva de sòl industrial de Flix. Però l’alcalde flixenc també ha volgut destacar hi ha hagut altres ajuntaments que han fet encara més força que Flix, perquè el consorci de la Ribera Nord puga ser una realitat.

D’altra banda, Mur ha manifestat el seu desacord amb la decisió de deixar els municipis del nord de la Ribera d’Ebre fora de la candidatura perquè les Terres de l’Ebre siguen Reserva de la Biosfera. Mur ha apel·lat a la unitat territorial, i ha advertit que les Terres de l’Ebre no es poden anar trossejant. De fet, ha recordat que el municipi de Flix, que quedaria fora de la candidatura d’EbreBiosfera per la proximitat de les dues centrals nuclears d’Ascó, tenia dos punts forts en el projecte: la reserva natural de Sebes i el centre tecnològic instal·lat a la població.

En la mateixa entrevista, Mur ha volgut mostrar respecte institucional amb la decisió dels ajuntaments de Tivissa i Móra la Nova de renunciar a forma part de la candidatura d’EbreBiosfera. De fet, l’alcalde de Flix també ha recordat que la Ribera d’Ebre vol fer una aposta important per la indústria i per l’energia, i que consideren que aquest desenvolupament és compatible amb el turisme i la diversificació econòmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta