27 de juliol del 2012

El pont de Flix recupera el doble sentit en el trànsit, amb la retirada dels semàfors



FLIX (Ribera d'Ebre).- Ja es pot tornar a circular en doble sentit pel pont de la presa de Flix, el pas de la carretera C-12 pel riu en aquesta població de la Ribera d’Ebre. La retirada dels semàfors, així com de la mitjana que hi havia enmig de la calçada del pont, es va produir el passat 20 de juliol. Segons l’Ajuntament de Flix, cap al setembre es reprendran els treballs pendents, com ara l’habitació d’una vorera de servei per a Fecsa-Endesa o la construcció d’un túnel per a vianants per accedir al Polígon La Devesa, i es tornarà a regular amb semàfors el pas del trànsit rodat. Així ho ha explicat l’alcalde de Flix aquest divendres, durant la seua estada al plató de Canal 21 Ebre, tot remarcant que ara els semàfors estaven provocant col·lapses de trànsit molt importants. Marc Mur també ha recordat que les obres per fer una passarel·la de vianants al pont de l’embassament, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, formen part de les compensacions pel projecte de descontaminació del pantà de Flix.

En la mateixa entrevista, l’alcalde de Flix ha valorat molt positivament la resolució aprovada pel Parlament la setmana passada, perquè l’extracció dels fangs contaminats comence dins del 2012. Amb tot, Mur ha tornat a desvincular el pla d’emergència i les obres del pla de restitució territorial, les quals no cal que estiguen totes fetes perquè comence la retirada dels sediments contaminats. L’alcalde ha dit que el pla de restitució va ser un “caramel a la boca” per als ajuntaments del territori. De fet, Mur ha afirmat que calia un projecte amb menys obres compensatòries, limitat només a aquells municipis que capten l’aigua directament del riu.

D’altra banda, Mur ha avançat que dilluns signarà a Barcelona, amb el president d’Ercros, el conveni per finançar el 25% de les obres del projecte de la llei de Barris a Flix. L’altre 75% del projecte estarà finançat per la Generalitat, i per tant l’Ajuntament ja té coberta la totalitat del finançament necessari per recuperar el barri de Les Casetes i l’antiga colònia de la fàbrica.

L’alcalde de Flix també ha aprofitat el seu pas pel Canal 21 Ebre per repassar altres projectes del seu municipi, com ara la reparació del pas de Barca, el qual podrà entrar en funcionament al setembre. Altres obres que ja estan en marxa són la reforma de la plaça de la Pau i del pavelló cobert, la millora de l’enllumenat públic, i l’arranjament de les voreres de l’avinguda de la Llum.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta