28 de juliol del 2012

Recoder inaugura el complex MónNatura Delta de l'Ebre, que funciona des de Setmana Santa

AMPOSTA (Montsià).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha inaugurat aquest divendres el complex MónNatura Delta de l'Ebre, l'espai de divulgació que l'Obra Social de Catalunya Caixa ha habilitat a les antigues salines de Sant Antoni, a Amposta. Recoder ha assegurat que els municipis estan cada cop més sensibilitzats en la repercussió econòmica que també suposen per als territori la protecció dels espais naturals. "Molta gent ha descobert que els parcs naturals i el territori protegit són també un element dinamitzador de l'economia", ha assegurat el conseller. "Tenim cua al Departament, d'ajuntaments que ens demanen ser inclosos, i això és terriblement positiu", ha apuntat. Recoder ha explicat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ja treballa en l'ampliació d'alguns parcs com ara el de l'Alt Pirineu que ja ha iniciat el procés d'extensió o com el de la Serralada Litoral, que ho farà la setmana vinent.

Un exemple d'aquesta oportunitat econòmica que representen els parcs naturals l'ha posat el conseller amb el complex divulgatiu MónNatura que ha inaugurat al delta de l'Ebre aquest divendres. L'espai ha donat feina a vuit persones del territori, i no descarta poder ampliar-se i crear de nous llocs de treball. El complex es va obrir al públic a Setmana Santa, i començarà a acollir escolars a partir del mes de setembre. En total, la previsió és de rebre unes 20.000 visites durant aquest 2012, sobretot escolars i famílies. "La natura és una gran aliada de la nostra economia", ha destacat el conseller. "El discurs d'aquest centre d'interpretació és un discurs que combina raó, educació, però també la seducció davant aquest miracle de paisatge i patrimoni que és el territori durant tot l'any", ha dit respecte a MónNatura Delta de l'Ebre. D'altra banda, Recoder ha remarcat que el 31'7% del territori català és territori protegit, o el que és el mateix, "1 de cada 3 hectàrees està protegida". "Això és molt important però requereix un grandíssim esforç de gestió i d'aprenentatge", ha assegurat el conseller de Territori.

El MónNatura Delta de l'Ebre s'estructura al voltant de sis espais diferenciats -a més de la zona de recepció- que permeten al visitant conèixer els valors ambientals dels ecosistemes salins de la zona gràcies a la restauració ambiental i paisatgística d'una finca de 45 hectàrees que, després de la seua utilització com a salines, va esdevenir una piscifactoria que no va reeixir. La compra per part de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, juntament amb els recursos aportats per un projecte Life de la Unió Europea, han fet possible aquesta intervenció. Una de les joies del complex és el mirador de 360 graus, ubicat al capdamunt de l'edifici més prominent de l'antiga piscifactoria. Des del seu terrat, i gràcies a telescopis i prismàtics, permet observar en directe l'avifauna dels voltants, flamencs principalment, i els diversos elements de la Tancada, les salines i la punta del Trabucador. Els pisos inferiors alberguen les dues aules per a visites escolars amb activitats centrades en les aus, la sal i la pesca. L'espai es complementa amb una zona lúdica de perxar i d'exhibició d'arts de pesca tradicional així com un passeig singular per conèixer les curiositats biològiques i especificitats de l'espai.

D'altra banda, tot aprofitant la seua visita a les Terres de l'Ebre, el conseller de Territori i Sostenibilitat també ha inaugurat la posada en servei la variant de Sant Jaume d'Enveja, que permet millorar l'accessibilitat al nou pont sobre l'Ebre entre aquest municipi i Deltebre. Les obres, que es completaran amb la reurbanització de l'avinguda de l'Ebre, compten amb un pressupost de 2,2 MEUR . El conseller ha anunciat dues noves actuacions per a la zona del Delta: la millora a la carretera que va d'Amposta a Sant Jaume d'Enveja, i la construcció d'un nou tram de l'Anell viari del Delta entre Sant Carles de la Ràpita i la Badia dels Alfacs.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta