28 de juliol del 2012

Els Quicos ja tenen garantits els primers 7.000 euros per a la Casa de la Jota

TORTOSA (Baix Ebre).- "Falten 42 hores i ja hem aconseguit tirar endavant la Casa de la Jota. Moltíssimes gràcies a tothom". Amb aquest missatge ha informat Artur Gaya, a través de Facebook, que el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries ha aconseguit el finançament necessari que havia sol·licitat per tirar endavant aquest projecte. "Des de les més petites aportacions a les més grans, sense vatros no hauria pogut ser", conclou abans de sentenciar que "la Casa de la Jota recordarà sempre el vostre nom". Finalment, més de 100 mecenes han fet possible superar els 7.000 euros que els Quicos necessitaven per tirar endavant la primera fase del projecte. En concret, aquest divendres a la nit ja eren 7.520 euros aportats per un total de 135 mecenes. De fet, si algú vol esdevenir mecenes de la Casa de la Jota, encara té temps de fer-ho fins el proper diumenge.

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries volen construir la Casa de la Jota, un projecte que vol donar a conèixer la jota, ja siga cantada o ballada, com a música catalana i mediterrània. "Volem donar a conèixer la jota com a música catalana i mediterrània. Tant en les seues expressions de cant com de dansa, la jota és l’element emblemàtic i que uneix la cultura popular dels territoris que conflueixen a les Terres de l’Ebre: Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i l’Aragó", afirmen Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries a Verkami, el portal d'internet que serveix per finançar projectes a través del crowdfunding, o microfinançament col·lectiu. Per crear aquesta Casa de la Jota, els Quicos demanaven el suport de la ciutadania ebrenca, ja siguen persones particulars, empreses o ajuntaments, amb una aportació econòmica que podia estar entre els 10 euros i els 3.000 euros. Així, tothom que ha donat suport a aquesta iniciativa rebrà versos especialment dedicats pels Quicos, discos del grup, i fins i tot podran compartir una rostida a la muntanya, amb la família de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

El Centre d’Interpretació de la Jota de les Terres de l’Ebre i els Quicos volen impulsar el projecte de la Casa de la Jota, que contempla una Escola d’Estiu de la Jota, entre el 23 i el 28 de juliol, al Poble Nou del Delta. A la tardor també hi haurà cursos estables a la ciutat de Tortosa i a d'altres poblacions de les Terres de l’Ebre. També faran una exposició itinerant pel territori, i catalogaran tots els materials que durant aquests 20 anys els Quicos han estat treballant.

1 comentari:

  1. Felicitas nois! a vore ara si el projecte te l'acolliment del poble que necessitem!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta