24 de juliol del 2012

Investiguen la implicació del president de l'EMD dels Muntells en incendis vandàlics

ELS MUNTELLS (Montsià).- Els Mossos d'Esquadra estan investigant l'autoria dels diversos incendis intencionats que s'han registrat durant les últimes setmanes a l'EMD dels Muntells, al municipi de Sant Jaume d'Enveja. De fet, alguns veïns de la població que s'han mantingut en l'anonimant han apuntat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que el mateix president de l'EMD, el socialista Tomàs Navarro, podria estar implicat en els fets. Així, l'últim incident va tenir lloc dissabte a la tarda, i segons les mateixes fonts Navarro hauria estat vist per diversos veïns mentre calava foc a la parra d'un hort del poble. Ara, per tant, se'l podria relacionar amb almenys mitja dotzena de sinistres, que haurien afectat embarcacions, magatzems de camp i un cotxe. Els Mossos d'Esquadra no descarten efectuar detencions durant les pròximes hores.

Alertats pels focs intencionats que s'havien produït durant les últimes setmanes en propietats diverses de la zona, veïns dels Muntells van decidir dissabte passat, cap a les tres de la tarda, seguir els passos d'un home vestit amb camisa blanca i pantalons blaus que s'esmunyia sospitosament entre les cases pròximes a la sèquia de reg. En arribar a un hort pròxim a la canalització, van veure com s'ajupia i calava foc a una parra i les restes vegetals del seu voltant, abans de marxar. L'encesa, en aquesta ocasió, no va tenir pràcticament conseqüències més enllà de generar una petita foguera d'uns dos metres de diàmetre, la qual va ser sufocada de seguida per veïns. Alguns dels perseguidors, però, haurien identificat l'home que va calar foc com el president de l'EMD. Tomàs Navarro regenta un conegut restaurant del poble amb la seua dona. I curiosament, l'hort on van tenir lloc els fets és propietat d'un familiar seu.

Quan, poca estona després, va començar a córrer la veu en aquest poble al cor del Delta de poc més de 500 habitants, la tensió es va desfermar amb un conflicte verbal i baralles entre els familiars de Navarro i les persones que l'haurien identificat. Agents dels Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir per separar-los i, posteriorment, prendre declaracions als veïns. De fet, la policia ja feia setmanes que havia fet acte de presència a la zona, per investigar l'autoria de diversos incendis denunciats als Muntells. Les patrulles s'havien fet visibles pels carrers del poble i els veïns, fins i tot, havien detectat la presència habitual d'agents de paisà.

En concret, durant les últimes setmanes han cremat embarcacions; una d'elles, a la zona d'Eucaliptus, a Amposta; també una furgoneta d'un veí dels Muntells, i diversos magatzems i construccions agrícoles, tot i que alguns de forma parcial. Incendis intencionats i en estranyes circumstàncies, sense connexió aparent entre els afectats pel que fa a la motivació. Però després dels fets de dissabte, els investigadors podrien acabar vinculant Navarro en un mínim de sis d'aquests focs.

Imatge PSC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta