1 de juliol del 2012

La columna dels incendis forestals del País Valencià arriba fins a l'Ebre


El cel de Tortosa i d'altres punts de les Terres de l'Ebre ha quedat completament cobert aquest dissabte a la tarda amb els fums dels incendis del País Valencià. En algun moment fins i tot tapava completament el sol, que semblava una taronja enorme. A més, ocasionalment també ha plogut la cendra que venia arrossegada pel vent. Afeccionats ebrencs a la meteorologia i usuaris habituals de les xarxes socials, com ara Lluís Algueró o Marc Pelejà, han penjat imatges del cel cobert pel fum dels incendis forestals de València en llocs com Facebook i Instagram.

Més de 1.300 efectius terrestres han treballat durant la nit de dissabte i la matinada d'aquest diumenge per intentar frenar l'avançament dels incendis que cremen sense control al País Valencià. Aquest diumenge, més de 1.110 efectius terrestres i una vintena de mitjans aeris continuen treballant en l'extinció de les flames. El foc d'Andilla amenaça ara el parc natural de la serra de la Calderona. Les condicions meteorològiques dificulten les tasques d'extinció dels focs, que han cremat milers d'hectàrees, entre 40.000 i 50.000 hectàrees segons algunes estimacions no oficials. Més d'un miler de veïns han hagut de ser desallotjats, 900 pel foc de Cortes de Pallars i 200 pel d'Andilla. L'incendi originat a Corts de Pallars, el més gran dels dos que hi ha actius, és el més important del País Valencià en la darrera dècada. El jutge ha deixat en llibertat provisional els dos detinguts relacionats amb l'origen d'aquest foc, que han quedat imputats. Es tracta de dos operaris que estaven instal·lant unes plaques solars en una casa i haurien comès una negligència.

Les flames de l'incendi més ampli afecten dotze municipis: Corts de Pallars, Dosaigües, Macastre, Iàtova, Montroi, Real, Torís, Alboraig, Tous, Llombai, Catadau i Carlet. Si bé hi ha 900 desallotjats per aquest foc, els veïns de la urbanització Real de Montroi ja han pogut tornar a casa seua. Pel que fa a l'incendi d'Andilla, aquest dissabte a la tarda tarda s'han hagut de desallotjar de manera preventiva dos municipis més, Gatova i Marines Vell, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències. La columna de fum era tan important que ha arribat fins a les Terres de l'Ebre.

Imatge Lluís Algueró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta