1 de juliol del 2012

'La Generalitat ens ha tutelat i a la vegada ens ha arruïnat'


Això és el que deia una de les pancartes que portaveu ens afectats per la fallida de la secció de crèdit de l'Aldea, divendres passat al vespre. Més d'un centenar d'afectats pel bloqueig de comptes de la secció de crèdit de la cooperativa van tornar a tallar divendres la travessera de la N-340 al seu pas per la població per reclamar els seus estalvis. Els manifestants, que van tornar a bloquejar el trànsit durant uns 20 minuts, van acabar protestant davant dels domicilis de l'exgerent i el president de l'entitat, com ja van fer fa dues setmanes. A més, la incertesa sobre el futur de l'entitat plana sobre els afectats després que el grup d'impositors que pretenia agafar el timó de la cooperativa haja anunciat una assemblea per dilluns a la nit, on podrien anunciar la seua marxa enrere per la falta de suport institucional. De fet, en la protesta de divendres també es van veure pancartes recriminant al govern català la seua falta de suport als afectats, així com acusant-lo d'haver-los "enganyat" i "arruïnat" els veïns de l'Aldea.

Per la seua banda, el portaveu de la plataforma d'afectats, Jordi Gas, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que durant aquest cap de setmana es reuniran per decidir si continuen, i comunicaran la decisió als veïns en una assemblea el pròxim dilluns a les nou de la nit a la sala de plens de l'Ajuntament. "L'informe sobre la massa activa revela més problemes dels que havien . També havien d'estar aprovats els comptes el 29 de juny, i no ho estan, com tampoc ho està l'auditoria", ha explicat. El portaveu dels afectats ha recordat que l'aprovació dels comptes i l'auditoria era una de les condicions per assumir el timó de l'entitat així com també el suport econòmic de l'administració per "poder donar la volta" a la situació de l'entitat. "L'administració no ens han facilitat els diners i la Generalitat tampoc ens ha dit res. No tenim aprovats ni auditoria ni comptes. Ens ho hem de plantejar. Entrar en aquestes condicions és partir amb menys deu milions d'euros i, tal com estan les coses a l'agricultura, està molt malament", ha argumentat Gas, que havia de convertir-se en el nou president de la cooperativa. Davant la possibilitat que la iniciativa d'aquest grup d'impositors fallés, l'equip de govern de l'Ajuntament de l'Aldea ja ha iniciat gestions per intentar formar un equip alternatiu que agafés el control de l'entitat i evités la seva liquidació.

Via ACN

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta