9 de juliol del 2012

La Fundació de la URV aconsellarà la Terra Alta per millorar la competitivitat del sector del vi

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha adjudicat a la Fundació Universitat Rovira i Virgili (FURV) la redacció de l'estudi de millora de la competitivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta 2012. L'adjudicació s'ha efectuat per un import de 37.305,94 euros, en el marc del projecte Terra Alta +, una acció de desenvolupament inclosa al programa Treball a les 7 Comarques, patrocinat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).

La millora de la competitivitat del sector vitivinícola s’abordarà mitjançant l’estudi sobre la tipificació de la varietat de raim garnatxa blanca, la més típica de la Terra Alta, i constitueix una aposta estratègica per a la comarca mitjançant la valoració dels preus del raïm, i dels vins i de la seua comercialització en mercats internacionals i nacionals.

L'estudi tindrà en compte tres àmbits. En primer lloc, es valorarà la necessitat d’aprofundir en el coneixement de la composició del raïm i el tipus de vins que es poden obtindre. En segon lloc, es mirarà la necessitat d’estudiar i definir acuradament les característiques aromàtiques i gustatives dels diferents estils de vins de garnatxa blanca. Finalment, s'estudiarà la necessitat d’estimular la transferència dels estudis realitzats per millorar la formació i el reciclatge dels actors del sector.

Els objectius específics d'aquesta acció són diversos. Primerament, es pretén millorar la competitivitat del sector aportant arguments de venda via la diferenciació del producte basat en la tipificació i caracterització de la garnatxa blanca. També es volen obtenir noves eines que permetin optimitzar els itineraris vitícoles i enològics per tal d’obtenir la millor expressió possible de tipicitat en els vins de garnatxa blanca. En tercer lloc, es pretén afegir una anyada més per a la definició dels trets típics de la varietat garnatxa blanca en funció dels tipus de vi objectiu (jove o elaborat en bóta) per a l’homologació dels descriptors de la varietat. També es vol aprofundir en la influència del terrer, dels factors vitícoles i els factors enològics sobre la qualitat i tipicitat dels vins de garnatxa blanca. Finalment, l'estudi pretén elaborar un estudi de posicionament del producte en el mercat basat en l’avaluació de l’acceptació del varietat a nivell de consumidor.

Imatge DO Terra Alta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta