25 de juliol del 2012

Llibertat provisional per al president de l'EMD dels Muntells

ELS MUNTELLS (Montsià).- El titular del jutjat de guàrdia d'Amposta ha deixat en llibertat provisional, amb l'obligació de comparèixer quan siga requerit, el president de l'EMD dels Muntells. Tomàs Navarro havia estat detingut aquest dimecres al matí pels Mossos d'Esquadra, com a presumpte autor d'almenys sis incendis intencionats que s'havien registrat durant les últimes setmanes als Muntells i també a Amposta. La detenció de Navarro, arran un conat d'incendi frustrat en un hort d'un familiar seu i durant el qual hauria estat identificat per diversos testimonis, ha causat un gran enrenou a la població. I és que els veïns de l'EMD dels Muntells vivien amb l'angoixa al cos, a causa dels focs sobtats en propietats agrícoles, cases i embarcacions.

De fet, la detenció del president de l'EMD dels Muntells ha deixat entre la majoria dels veïns un rastre d'estupefacció però, al mateix temps, d'alleujament. Des que es van encendre totes les alarmes per la successió de sinistres, alguns d'ells es quedaven al carrer fins altes hores de la matinada i, fins i tot, dormien als magatzems on guarden maquinària i vehicles, davant el temor que un nou foc els ho destruís tot. Ara confien que el malson hagi acabat, però no amaguen la seua sorpresa pel fet que el presumpte causant sigui "l'alcalde" del poble. "M'he quedat molt parat quan m'ho han dit. Per a mi era un gran amic. Ho era, ara ja no. M'agradava molt parlar amb ell", sosté José Beltri, perplex, davant la notícia de la detenció de Navarro, a qui els Mossos relacionen amb sis sinistres intencionats i quatre temptatives.




Entre aquests casos, el que el mateix Beltri va patir el passat set de juliol. Passaven uns 30 minuts de la mitjanit quan va rebre l'avís d'un veí. La furgoneta del seu cunyat difunt, que tenia aparcada en un solar de la seva propietat a pocs metres de casa i tocant la tanca del domicili familiar de la seva neboda, estava cremant."Van haver d'entrar dins la finca directament per cremar-lo. Va ser intencionat. Quan els bombers van arribar ja estava calcinada", apunta. Més enllà del valor sentimental del vehicle, amb només 15.000 quilòmetres a les seues rodes i que els fills del seu cunyat havien recuperat fa poc temps, Beltri no deixa de pensar què hagués pogut passar si, en el sinistre, el cotxe hagués acabat explotant. "És el desastre que hauria pogut passar: davant havia la finestra de l'habitació on dormien dos nens. Si arriba explotar, hagués provocat el desastre del món", exclama.

La mateixa nit del 7 de juliol, cap a les tres del matí, les dotacions de bombers que havien intervingut en apagar el foc de la furgoneta van haver de sortir corrents alertats per una nova columna de fum que van detectar al mateix poble dels Muntells. En aquest cas, cremava la caseta de camp i l'hivernacle d'un altre veí, Manolo Beltri. El foc va destrossar una carreta de motocultor, dos gàbies de gallines, trastos, caixes de plàstic i "trastos vells de pagès". Sortosament, els ànecs, el motocultor, el grup electrogen i la resta d'estris que es trobaven al seu interior es van salvar. "Va ser un ensurt gran", reflexiona. "Ens l'ha pegat fort", conclou Beltri, abans de remarcar que els veïns tenien coneixement que Navarro "estava malalt: però això, no". "Ens van dir que quan sabríem qui havia estat seria una sorpresa. Ni jo, ni ningú ens ho podíem esperàvem mai: bon noi, de bona família. Últimament es veia una mica estrafolari, amb barret i passejant pel poble. Però com que li agradava molt la broma, li teníem confiança", confessa aquest veí.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta