25 de juliol del 2012

Móra la Nova impartirà estudis reglats sobre el món del ferrocarril




MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, ha afirmat aquest dimecres que confia que la nova locomotora que ha arribat a la població puga ser restaurada i utilitzada en el futur tren turístic de la Ribera d’Ebre. Es tracta de la màquina automotor Renault ABJ2, construïda el 1938, i que va prestar servei a l’antiga línia de la Val de Safan, la línia que avui és la via verda del Baix Ebre i de la Terra Alta. Duran una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Bladé ha destacat que els treballs de la Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova estan enfocats cap a l’aprofitament turístic de les diferents màquines i vagons que s’han de restaurar.

En aquesta sentit, Bladé ha remarcat que es tracta d’un projecte integral, amb diverses actuacions que van encaminades a recuperar el patrimoni industrial i ferroviari, i en què ha calgut molta imaginació i molt d’esforç durant més de 10 anys. A banda, l’alcalde de Móra la Nova ha assenyalat que ara el projecte s’ha d’encaminar cap als plans d’ocupació i la formació professional, amb la regularització d’uns estudis reglats al voltant del món del ferrocarril.

L’alcalde de Móra la Nova no ha volgut encara posar data a la posada en funcionament del tren turístic que hauria d’unir la Costa Daurada amb el Priorat, la Ribera d’Ebre i el Baix Aragó. Amb tot, Bladé ha explicat que s’estan fent viatges al Regne Unit però també a d’altres països del centre d’Europa, per conèixer altres projectes de trens turístics que ja són una realitat i, sobretot, un negoci que funciona amb total normalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta