17 de juliol del 2012

Pallarès qüestiona l’exclusió del nord de la Ribera d'Ebre de la candidatura d'EbreBiosfera



TERRES DE L'EBRE.- El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha manifestat aquest dimarts el seu desacord amb què les poblacions del nord de la Ribera d’Ebre siguen excloses de la candidatura del territori per aconseguir la declaració de Reserva de la Biosfera. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Pallarès no ha dubtat a qüestionar la idoneïtat de la mesura acordada pel consell promotor de la candidatura d’EbreBiosfera, per intentar acontentar el comitè tècnic de la Unesco. De fet, el delegat del govern ha sentenciat que està “en total desacord” amb la solució, tot i que no els queda més remei que acceptar les noves regles del joc fixades per la Unesco després del desastre nuclear de Fukushima.

En aquest sentit, Pallarès s’ha mostrat força crític amb el canvi de criteri de la Unesco, que ara exclou les zones amb centrals nuclears de les reserves de la biosfera. De fet, el delegat ha afirmat que espera que altres regions del món amb indústria nuclear, com ara Rússia o Sudàfrica, també hagen de modificar les seues reserves. Amb tot, Pallarès ha volgut deixar clar que EbreBiosfera continuarà sent un projecte de tot el territori, i que l’exclusió del nord de la Ribera d’Ebre no afectarà el projecte global de Terres de l’Ebre.

En la mateixa línia, Pallarès ha insistit que el reconeixement del territori com a Reserva de la Biosfera és només un segell de qualitat. Per tant, no suposaria cap nova figura de protecció per damunt de les que ja existeixen, com ara els parcs naturals, la Xarxa Natura 2000 o les zones PEIN. Així, el delegat de la Generalitat ha rebutjat els arguments de la UGT a les Terres de l’Ebre, que en el seu dia va rebutjar participar en la candidatura d’EbreBiosfera per considerar que limitava el creixement industrial del territori.

Pallarès ha admès que es van plantejar no tornar a presentar la candidatura, però que han acceptat la decisió de la majoria del consell promotor d’EbreBiosfera. El delegat es reunirà aquest dijous a Madrid amb responsables del programa MaB de la Unesco. I cap a la segona quinzena de setembre, el govern de l’Estat tornarà a enviar la candidatura d’EbreBiosfera a París.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta