17 de juliol del 2012

Tota l'obra completa de Bladé i Desumvila, disponible en format digital

Si volíeu tenir l'obra completa d'Artur Bladé i Desumvila, però no podíeu perquè no teníeu espai lliure a casa, ja no teniu excusa. Ja es poden adquirir els llibres de l'Obra Completa d'Artur Bladé i Desumvila digitalitzada, al web de la Xarxa d'editors Edi.cat. El volum que Cossetània té previst publicar a la tardor -també en format digital, amb els dos darrers dietaris dedicats a Tarragona- completarà l'edició de l'obra d'aquest escriptor de referència l'Ebre català i cronista de l'exili. El web d'Edi.cat ofereix l'obra completa de Bladé i Desumvila segmentada per llibres, de manera que aquests es poden adquirir per separat i a preus econòmics, entre els 3 i els 13 euros.

Des que va iniciar l'edició de l'Obra completa, el 2006, Cossetània Edicions ha publicat 11 volums en paper, amb els 24 llibres que també es poden trobar en format digital. La publicació de l'Obra es va iniciar amb els treballs L'exiliada, del qual se'n va publicar la segona part el novembre de 2010, i Benissanet i Gent de la Ribera d'Ebre. Els darrers que es van editar, el mes de gener passat, són Geografia espiritual de Catalunya (segons les teories de Francesc Pujols) i Francesc Pujols per ell mateix. També destaquen relats biogràfics com els dedicats a Pompeu Fabra i Antoni Rovira i Virgili, els llibres sobre l'etapa mexicana, Viatge a l'esperança i De l'exili a Mèxic, o els dos primers llibres de Viure a Tarragona, el conjunt dels quatre dietaris dedicats a Tarragona, que es completaria amb el nou volum d'aquesta tardor.

Artur Bladé i Desumvila (Benissanet 1907 – Barcelona 1995) va conrear la narrativa i l’assaig i va fer incursions en la poesia i el periodisme. Personalitat autodidacta de les nostres lletres, republicà i catalanista, es va exiliar al final de la guerra civil a França i a Mèxic, on va elaborar literàriament els records de la guerra i de l’exili, les converses mantingudes amb Pompeu Fabra, Antoni Rovira i Virgili i Francesc Pujols, així com la vida al seu poble i la comarca natals, la Ribera d’Ebre; tot això va formar un tríptic literari, històric i sentimental d’una quinzena de llibres que ja són tota una referència en el memorialisme català del segle XX, al costat de les grans obres de Pla, Gaziel o Sagarra. Al seu retorn a Catalunya, el 1961, va col·laborar activament en el redreçament cultural i lingüístic del país. Va publicar diversos volums d’història, va escriure àmpliament en la premsa catalana (Avui, Tele-Estel, Serra d’Or...) i va iniciar una llarga sèrie de dietaris, anomenats Viure a Tarragona, que abasta la crònica dels deu últims anys del franquisme i els primers de la transició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta