20 d’agost del 2012

Comença la millor salinada de la història

SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’empresa Infosa, que explota les Salines de la Trinitat, ha començat aquest dilluns la campanya de recollida de la sal a la barra del Trabucador. Enguany, la companyia espera fer la millor collita de sal de la seua història, afavorida per la falta de pluges i les altes temperatures de les darreres setmanes, que han propiciat un procés de salinització ideal. Segons Infosa, l’any que transcorre ha estat extraordinàriament sec i sense pluges. Això ha afavorit el procés de salinització, ja que l’aigua de pluja acostuma a dissoldre la sal i retarda el procés de salinització. De la mateixa manera, les altes temperatures de l’estiu i la forta calor de les últims setmanes també estan ajudant el procés.

De fet, la previsió d’Infosa és recollir al voltant de 105.000 tones de sal, una producció molt superior a la de l’any passat, que va ser de 86.000 tones, i també a les 93.000 tones del 2005, que marcaven el topall històric de producció a les salines de Sant Carles de la Ràpita. Així ho ha explicat el gerent de l’empresa Infosa, Joan Socarrats, que també ha remarcat que enguany la salinada s’allargarà fins ben entrat el mes de setembre. Una campanya de recollida de la sal en la que treballaran més de 50 de persones, que se sumaran als 39 operaris que té la plantilla d’Infosa.

Les Salines de la Trinitat ocupen una extensió de 1.000 hectàrees, 900 de les quals dedicades als processos d’evaporació i concentració, i la resta a la cristal·lització. A més, la collita d’enguany també es preveu de molt bona qualitat. Infosa preveu comercialitzar entre 15.000 i 20.000 tones més de sal que l’any anterior, quan es van vendre 65.000 tones. Això és perquè Infosa sempre es queda un estoc de sal de seguretat, d’unes 20.000 tones. El gerent d’Infosa ha recordat que dediquen la major part de la seua producció a l’exportació, ja que el 22% es comercialitza a Catalunya, i un 11%, a la resta de l’Estat espanyol.

De la mateixa manera, enguany també creixerà la producció de flor de sal, comercialitzada sota la marca Flor del Delta. Aquest producte, produït i recollit de manera artesanal i de gran valor gourmet, també s’ha vist afavorit per les condicions climatològiques d’enguany. De fet, passarà d’una producció de 22.000 quilos de l’any passat a uns 25.000 quilos d’enguany.Infosa va tenir l’any passat un volum comercial de 8,5 milions d’euros. Per enguany, els resultats econòmics de l’empresa podrien incrementar-se entre 1’5 i 2 milions d’euros més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta