20 d’agost del 2012

Deltebre acomiada les festes amb bous, després de l'aixecament del precinte de la plaça

DELTEBRE (Baix Ebre).- Deltebre ja ha dit adéu a la seua festa major. Unes festes que enguany han estat marcades per l’accident mortal de dijous al vespre, quan un veí de 44 anys va perdre la vida en caure-li al damunt la tanca de ferro que havia envestit un bou. Amb motiu de la tragèdia, que l’Ajuntament va atribuir a un accident fruit de la fatalitat, Deltebre va decretar un dia de dol oficial i va suspendre tots els actes festius previstos per divendres. Però dissabte, els veïns de Deltebre van reprendre la seua festa major i també els actes taurins programats a la plaça de bous de la població. Enmig d’un ambient afectat per la mort de Juan José Fumadó, originari de la població veïna de Sant Jaume d’Enveja però molt conegut a Deltebre, centenars de persones van assistir als bous, tot i que la plaça no es va arribar a omplir. I és que la majoria dels veïns es van mostrar partidaris d’acabar les festes amb normalitat, que s’han tancat aquest cap de setmana amb més bous.

L’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, va destacar la funció de cohesió social que fan els correbous a les festes del municipi. A la plaça de bous, i un cop aixecat el precinte judicial, l’Ajuntament va substituir la tanca metàl·lica de l’accident per un altre element de protecció, ara fet amb taulons de fusta. Dissabte, els primers bous després de l’accident mortal de dijous van començar poc després de les set de la tarda, amb un debat molt viu entre els veïns que consideraven que l’Ajuntament va fer bé de seguir amb la festa major, i els que pensaven que els actes haurien d’haver-se suspès. L’altre punt del debat van ser les mesures de seguretat de la plaça i l’oportunisme dels antitaurins, després que l’organització AnimaNaturalis anunciés divendres que pensa en denunciar l’Ajuntament de Deltebre.

Els actes taurins del cap de setmana a la festa major de Deltebre van poder fer-se perquè la jutge de Tortosa que va obrir diligències per l’accident mortal de dijous va aixecar dissabte al migdia el precinte de la plaça. Segons va explicar l'alcalde, Gervasi Aspa, la decisió va arribar després de la revisió que van fer-hi els tècnics i la comissió de penyes taurines. De fet, va revisar a fons l'estructura del recinte i van emetre un certificat favorable respecte a la seguretat de la plaça. Amb tot, la tanca que va cedir sí que va canviar-se per una altra estructura de fusta. A més, també es va millorar el sistema de subjecció. Per aquest motiu, el consistori no va fer marxa enrere i va decidir celebrar els correbous i els bous embolats previstos per al cap de setmana. Però Aspa va recordar que la plaça era totalment segura, i que el mateix dia del sinistre, dijous passat, la plaça havia passat amb èxit totes les revisions. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra mantenen oberta una investigació per mirar d'aclarir els fets. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Tortosa també ha obert diligències per la mort de l'home.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta