17 d’agost del 2012

Tortosa programa unes festes de la Cinta 'on hi ha de tot i per a tothom'



TORTOSA (Baix Ebre).- La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de l'àrea de Festes, Domingo Tomàs, han presentat aquest divendres el programa de festes de la Cinta 2012 en un any "que incorpora una reducció del 30% en el pressupost respecte de l'any anterior, responent a la necessitat de reinvenció de les festes majors amb la continuació del model de cinc díes". No obstant aixó, el regidor de Festes ha expressat que es tracta d'un programa complet, "on hi ha de tot i per a tothom".


El programa de festes de la Cinta 2012 recull l'habitual seguit d'activitats institucionals i de caràcter religiós, mesclat amb les més tradicionals com el Correfoc, el Seguici Festiu, el Ball de la Reina, el repartiment del panoli, el Cós Iris, el castell de focs, les bandes de música, el circuit de penyes i les Nits Joves, així com els populars balls nocturns amb la participació de les orquestes Meravella, Pennsylvania i Nueva Alaska, i també les esperades competicions esportives.

Així mateix, es portarà a terme el III Festival Flaix FM & Friends Ciutat de Tortosa amb la presència de discjòqueis de dins i fora del territori. I també es comptarà amb la Nit de Música al Parc, amb els tres grups novells guanyadors de l'Ebre Musik 2011 i l'actuació estel·lar de Rauxa i la seua rumba-fusió mediterrània. Com a colofó de les festes de la Cinta, hi haurà una actuació final de festa, la Nit de Música d'Arrel, amb un concert de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i Pep Gimeno "Botifarra".


D'altra banda, Roigé ha fet públic el nom del pregoner de la Cinta 2012, que serà Lluís Lamote de Grignon i Querol, expresident de Cáritas Interparroquial de Tortosa i actual president de la Fundació Casa d'Acollida. Així mateix, ha explicat que la Bandera de la Ciutat serà portada, en l'Ofrena a la Mare de Déu de la Cinta, per l'Associació de Venedors del Mercat Municipal de Tortosa, tot commemorant el 125 aniversari de la inauguració de l'edifici, obra de l'arquitecte Joan Abril i Guanyabens. Quant a la conferència de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de Setembre, serà dictada per Francesc Vallespí i Cerveto, delegat a Tortosa de la Lliga Contra el Càncer. La conferència, com és habitual, tindrá lloc a les dotze del migdia, al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Tortosa.




Imatge Festes Ajuntament de Tortosa

4 comentaris:

  1. indignant programa de Festes per tots aquells que som de tortosa i ni ens han dit si desitja-riem actuar per festes, els de sempre, els de fora i als de aquí......................., molt bé felicitats. El que penso de vosaltres meu guardo per mi.

    ResponElimina
  2. Pos que no té influencia Pere Panisello al programa de festes de Tortosa ?
    La solució és que us integreu als abanderats....i sortireu al Renaixement, la Cinta i tot allò on mana Domingo, que és a tot arreu.

    ResponElimina
  3. jejeje, molt bo Jotabe, però, no és compatible fer cap mena de pacte amb el dimoni.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta