17 d’agost del 2012

Deltebre decreta una jornada de dol i suspèn tots els actes festius de divendres




DELTEBRE (Baix Ebre).- El govern de l'Ajuntament de Deltebre ha decidit aquest divendres al matí decretar una jornada de dol a la població, així com suspendre tots els actes de la festa major previstos per a la jornada d'avui, incloses les atraccions, fins a les 00.00 hores de la nit. Així ho ha confirmat el regidor de Cultura, Educació i Comunicació de Deltebre, Joan Alginet. El motiu és la mort d'un veí de la població de 44 anys, Juan José Fumadó, originari de la localitat veïna de Sant Jaume d'Enveja, durant un acte a la plaça de bous de Deltebre, dijous al vespre. Per tant, les banderes onejaran a mig pal i amb un crespó negre. L'accident es va produir cap a les 20.20 hores, quan un bou va embestir repetidament una tanca metàl·lica i aquesta va caure al damunt de l'home, tot provocant-li ferides mortals al coll i el pit. De fet, la víctima es va desnucar i no va poder ser reanimada pels serveis mèdics que van acudir ràpidament al lloc dels fets.

Aquest divendres estava previst un nou correbou a les set del vespre, que ha quedat suspès com la resta d'actes de la festa major de Deltebre. Per dissabte hi ha programada una doble sessió de bous embolats. L'Ajuntament de Deltebre ha emès ja un comunicat oficial, en què lamenta l'accident mortal, que considera un succés "fortuït". A més, es posa a disposició de la magistratura per facilitar-li els informes sobre les mesures de seguretat de la plaça, les revisions efectuades i el pla de protecció. En el mateix comunicat, l'Ajuntament també expressa el seu condol "més sincer" a la família de la víctima.



Imatge Ajuntament de Deltebre i ACN

3 comentaris:

  1. Jornada de dol mentre el Jutjat corresponent mantenia el recinte tancat per investigació. Poc dol sembla. Mala imatge del consistori treient ferro a una mala reparació de la instal·lació (filferro i cinta aïllant) que va provocar el sinistre. Mala imatge de la població acudint l' endemà a seguir fent els seus bous (l' única cosa que els programes de festes del pobles boveros contemplen amplament).

    ResponElimina
  2. Les festes no s'han suspès mai, ni quan el fillol de l'alcalde llavors (Joan Bertomeu) en 16 anys va patir un accident treballant a Saragossa. Era un xic de la meua quinta i va ser un accident horrible. Tampoc fa 6 anys quan un xic el dia del bou capllaçat va xocar-se contra una casa portant un quad, així com tampoc una dona va caure en bici al canalet. Com tampoc s'han suspès enguany pels diversos morts per càncer ... Morir a la plaça no et fa ser més especial.

    ResponElimina
  3. Malgrat que es digui que totes les morts son iguals, a l'hora de decretar condols públics o suspendre actes, hi ha alguns casos en que sembla més lògics que d'altres. Si el difunt és una persona significada o pública ( només cal veure el cas de la regidora de Mora la Nova d'avui ), que hagi estat per un accident relacionat, encara que sigui tangencialment, per la festa o esdeveniment organitzat per l'ajuntament o també per un accident mortal múltiple. El que no és normal es fer-ho per la mort del fillol d'un regidor o per un càncer o infart.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta