21 d’agost del 2012

Ulldecona millora la seguretat de la plaça de bous amb canvis en la matriculació dels cadafals


ULLDECONA (Montsià).- L’Ajuntament d’Ulldecona ha matriculat enguany un total de 67 cadafals, en el procés iniciat fa un any per millorar les condicions de seguretat de la plaça de bous de la població. Un procés, per tant, que és anterior a l’accident mortal de dijous passat a la plaça de bous de Deltebre. La regidora de Governació, Isabel Salas, ha assenyalat que les noves condicions per instal·lar cadafals a la plaça de bous d’Ulldecona han tingut molt bona acceptació. Ulldecona ja ho té tot a punt per començar la seua festa major, que enguany serà del 25 d’agost al 2 de setembre. Tot i els ajustos pressupostaris a causa de la crisi, no hi faltaran els tradicionals balls de mantons, els correfocs, la diada del castell o els bous al carrer i a la plaça. De fet, els bous a les festes majors d’Ulldecona començaran aquest divendres, 24 d’agost.

L’accident mortal de dijous passat a la plaça de bous de Deltebre ha obert el debat al voltant dels correbous de les Terres de l’Ebre. Però sobretot, al voltant de la seguretat a les places de bous que s’instal·len a les poblacions del territori. Un dels ajuntaments que més de prop vigila aquest aspecte és l’Ajuntament d’Ulldecona, que l’any passat ja va acordar modificar el mecanisme de matriculació dels cadafals per millorar la seguretat de la plaça. La regidora de Governació ha explicat aquest dimarts que la matriculació s’ha fet seguint una normativa aprovada fa anys, i que el 20 de juliol passat es va tancar un nou termini per inscriure nous cadafals.

De la mateixa manera, l’Ajuntament va donar la possibilitat de matricular també la part de davant dels cadafals de fusta, ja que a Ulldecona hi ha molta tradició d’aquest tipus d’estructures per veure els actes taurins. Segons la regidora de Governació, les noves condicions han tingut molta acceptació. La prova d’això és que s’han matriculat un total de 67 cadafals, quan la plaça de bous d’Ulldecona té una capacitat per a 58.

Els cadafals que enguany no tenen primera fila a la plaça d’Ulldecona, però que han estat matriculats, l’any que ve la tindran el lloc segur i no els caldrà participar en el sorteig. Però l’Ajuntament revisarà cada any els cadafals per seguir millorant la seguretat de la plaça, i notificarà als seus representants quines millores es poden fer per adequar-los a les exigències de cada moment.

Tot i així, la regidora de Governació ha remarcat que l’accident mortal de Deltebre no fa que l’Ajuntament d’Ulldecona haja canviat res, a última hora, en la construcció de la plaça de bous per a les festes d’enguany. Salas ha recordat que ja fa un any que vam començar a acordar amb els afeccionats les mesures oportunes per millorar la seguretat a la plaça. A banda, l’Ajuntament va demanar els diferents permisos i unificar les diverses assegurances en un únic paquet per als bous que se celebren al llarg del 2012 tant a Ulldecona com als seus barris. Només amb la unificació de les assegurances, l'Ajuntament faldut ha pogut estalviar-se una partida de més de 8.600 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta