29 d’octubre del 2012

El temporal torna a deixar en evidència la fragilitat de la línia elèctrica del Trabucador


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- La caiguda d’un pal de la llum ha deixat les Salines de la Trinitat sense subministrament elèctric aquest cap de setmana. Les fortes ventades que es van produir a les Terres de l'Ebre la nit de dissabte al diumenge van provocar la caiguda d'un dels pals que suporten la línia que transcorre per la barra del Trabucador. Així, tot i que la companyia elèctrica a restablert el servei, l'empresa que gestiona i expota comercialment les salines, Infosa, ha denuncia novament la precarietat d’una línia elèctrica que fa anys que pateix problemes per la fragilitat de les instal·lacions. Infosa ha recordat que té un llarg historial de fets similars, que no han fet una altra cosa que perjudicar-la en la seua funció i producció. Tant és així que, en diverses ocasions, ha denunciat la precarietat del traçat elèctric, la seua fragilitat i els greus perills que comporta, tant per a l’empresa com per als usuaris de la barra del Trabucador i al manteniment del Parc Natural del Delta. En el transcurs d’aquesta tarda de dilluns, la companyia elèctrica ha restablert el servei, el qual ha estat interromput durant unes 48 hores.

De fet, ja fa uns mesos que, tutelats per la Generalitat de Catalunya, Infosa i Fecsa-Endesa negocien una solució a la situació de la instal·lació elèctrica. Després d’arribar a diversos acords, s’han produït diverses reunions i s’han encomanat diversos projectes, contemplant-se diverses possibilitats com el soterrament de la línia elèctrica en paral·lel a la línia de mar, o la de fer el traçat subaquàtic de la línia. Tot i les moltes reunions convocades, el problema persisteix i la solució s’endarrereix una vegada i una altra, sense complir-se amb els terminis pactats. La darrera de les reunions va tenir lloc el passat 11 d’octubre, tot i que sense arribar a cap acord concret, ja que encara falta per definir el cost total de l’actuació.

Imatge Deltamedia SL i Infosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta