29 d’octubre del 2012

La CUP arriba a l'Ebre amb motiu de les eleccions catalanes del 25 de novembre


TORTOSA (Baix Ebre).-  La seu ebrenca del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Tortosa, ha estat aquest dilluns l'escenari de la presentació del Col·lectiu de Suport a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de les Terres de l'Ebre-Baix Maestrat. Aquest col·lectiu l'integren persones provinents dels moviments socials del territori, i la decisió de les CUP de concórrer a les eleccions al Parlament del proper 25 de novembre els ha oblitgat a confeccionar el grup amb una major velocitat, tot i que feia temps que hi treballaven. L’acte ha comptat amb la presència de Jordi Martí, candidat de la CUP per la circumscripció de Tarragona. Segons Martí, “la idea és consolidar la CUP a les Terres de l’Ebre, i per tant el proper 25 de novembre no és més que l'inici de tot un projecte polític al servei de les classes populars”.

Per la seua banda, Xavi Rodríguez, portaveu del grup CUP Ebre ha afegit que, “tot i el poc temps que hem tingut per organitzar-nos i activar-nos, som un grup nombrós amb molta representació territorial, ja que dins del col·lectiu hi trobem gent de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre”. De fet, en l’acte també s’han volgut destacar algunes de les línies de treball en què està treballant el col·lectiu, "com ara la defensa del territori, els serveis públics, i la defensa dels drets de la gent, tant treballadores com aturades, així com la importància d’un territori com les Terres de l’Ebre com a cruïlla d’unió entre el País Valencià, el Principat i la Franja de Ponent".



Imatge CUP Ebre

7 comentaris:

  1. Hi ha bastants d'aquí que em cauen molt be, però en hi ha un que em deu peles

    ResponElimina
  2. És una llastima que la gent que són independentistes de debó (i no Arturito i los suyos) vagin separats (ERC, SI;CUP) i no uneixin les seues forces per un objectiu comú. Això només perjudica als més petits com la CUP que van ser una agradable sorpresa en les darreres municipals. Poden ser una de les victimes del suposat vot util (?) convergent.

    ResponElimina
  3. Saberut, això de "de debó" és qüestionable en quant alguna de les formacions que suggereixes. I encara que ho siguen, la CUP no és sols independentista de dedebó si no que és una aposta per la transformació social des de baix i sense estructures partidistes poc democràtiques.

    No te sentit una coalició amb altres partits que no tenen la mateixa percepció de l'actual situació social i econòmica. I molt menys amb finalitats electoralistes 4 dies abans de les eleccions.

    ResponElimina
  4. El frau de "Primer la independència..." un article imprescindible de Roger Palà:
    http://www.naciodigital.cat/opinio/4717/frau/primer/independencia

    ResponElimina
  5. Ja hi tornem a ser amb la divisió del vot independentista.
    Independència sí; però de quina manera? ¿Amb retallades dels drets socials del poble per a rescatar als més poderosos? ¿Amb un sistema de partits polítics corrupte i podrit que alimenta un militarisme interessat i amb poca consciència social de vocació (p.ex.: llegir sobre Reus INNOVA)?
    En este sentit, les CUP plantegen una regeneració del sistema polític que vol trencar amb la partitocràcia actual mitjançant moviments assemblearis populars. I és aquí on el votant hi posa la confiança. La majoria dels simpatitzants de les CUP els votaran precisament perquè no van de la mà de cap dels partits polítics que tant mos han desenganyat estos últims anys i que han fet que molts haguem perdut tota confiança amb el sistema de partits actual.

    ResponElimina
  6. Jordi, quan deia "de debò" em referia als partits que han inclòs des de fa unes quantes legislatures la independència dins del seu programa electoral, a diferència de CiU que s'ha apuntat al carro ara que les coses li van mal dades. Cert que a nivell municipal les CUP han tingut grans encerts com el de denunciar i destapar tot el xiringuito del grup INNOVA a Reus amb dimissions sonades com la del president de l'ICS,però crec que seria molt bo la unió dels partits independentistes i d'esquerres per fer front comú al sobiranisme neolliberal de retallades que ens està venent CiU. Fa falta un contrapès des de l'independentisme, i només amb la unió podran representar una alternativa vàlida al nacionalisme dretà de Convergència, que en gran manera està aprofitant la llluita que gent com les CUP està fent de fa anys. Només és una opinió, si la coherència de les vostres idees us fa emprendre aquesta lluita en solitari, endavant i sort.

    ResponElimina
  7. Molta sort al coŀlectiu, com a membre de SI no ho trobo competència perquè el seus votants són molt més que independentistes, i segurament l'altre projecte independentista se'ls queda curt socialment, malgrat estar el PSAN dins a la coalició Solidaritat Catalana per la Independència.

    Mos trobem al Parlament!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta