30 d’octubre del 2012

Manifest conjunt dels alcaldes de la Ràpita, Alcanar i Vinaròs en suport a la plantilla de Cemex

ALCANAR (Montsià).- Amb motiu de l'anunci de l'acomiadament de gairebé tota la plantilla de treballadors de la fàbrica de ciment que l'empresa multinacional Cemex té a Alcanar, els alcaldes de les poblacions més afectades han difòs aquest dimarts un comunicat conjunt en suport a la plantilla de treballadores i treballadors. En concret, el manifest està signat per l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat; l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, i l'alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juané. En el mateix document, també demanen el suport de les institucions afectades, i insten a la mateixa empresa a trobar solucions a la greu situació. De fet, els alcaldes d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs es reuniran amb els directius de la multinacional el proper dilluns a Madrid, i demanar-los que facin marxa enrere.

EL MANIFEST

Reunits a Alcanar, els alcaldes de Vinaròs, Sant Carles de la Ràpita, i d'Alcanar manifesten el seu suport als treballadors i treballadores de la planta d'Alcanar de l'empresa Cemex davant de la situació de l'expedient de regulació d'ocupació que afecta a aquesta planta ,  i DIUEN :
Que el descens de l'activitat econòmica ocasionat per la crisi que patim està provocant la situació crítica de moltes empreses. En aquests processos, els treballadors i treballadores pateixen les pitjors conseqüències en perdre els seus llocs de treball. Aquest és el cas de la planta de CEMEX a Alcanar.
Aquesta situació no és aliena als Consistoris de Vinaròs, Sant Carles de la Ràpita i d'Alcanar  ja que, tot i tractar-se d'una empresa ubicada a Alcanar, la seva plantilla, majoritàriament, està formada per  veïns i veïnes d'aquestes tres localitats.
Un cop coneixedors del procés de d'expedient de regulació d'ocupació que està travessant l'empresa i de l'angoixa a la qual estan sotmesos els treballadors pel desconeixement del seu futur i pels acomiadaments que en breu es faran efectius.
Davant la imminent pèrdua d'una de les empreses més industrials del territori del Sénia , de les Terres de l'Ebre, i de la Comarca del Maestrat , tenint clar la importància d'aquesta empresa per a l'economia local d'aquest territori, i que el seu tancament implica un greu perjudici econòmic per als seus habitants i en definitiva, pels seus municipis.
Malgrat la limitació d'intervenció dels municipis en matèria laboral, manifestem el nostre suport a totes aquests persones, i instem l'empresa a que cerqui mecanismes de viabilitat econòmica per a aquesta planta, i es replantegi aquest expedient com un tancament temporal de l'empresa, i no definitiu i  que amb les negociacions amb els treballadors assoleixin un acord el més beneficiós possible per a totes les parts.
Per aquest motiu,
MANIFESTEM: EL NOSTRE SUPORT ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE LA PLANTA DE CEMEX D'ALCANAR, AFECTATS PER L'EXPEDIENT DE REGULACIÓ D'OCUPACIÓ, I DEMANEM  EL SUPORT DE LES INSTITUCIONS AFECTADES, AIXÍ COM A LA MATEIXA EMPRESA PER TROBAR LES MILLORS SOLUCIONS PER A PAL·LIAR AQUESTA DIFÍCIL SITUACIÓ .


Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta