31 d’octubre del 2012

ICV fa entrar el cabal ecològic, el pla de conca i els regadius a la precampanya del 25-N


TORTOSA (Baix Ebre).- El president d'Iniciativa a les Terres de l'Ebre, Jordi Jordan, i l'eurodiputat ecosocialista Raül Romeva, a més de la candidata d'ICV-EUiA per Tarragona, Hortènsia Grau, han anunciat aquest dimecres les al·legacions que ICV presentarà en contra del projecte de pla de conca que ha proposat el govern de l'Estat. A més, han recordat que, des de la Unió Europea, forçaran la seua aturada si no es compleixen les normatives actuals.

“Posem en marxa tota la maquinària del partit, tal i com ens van comprometre fa dos mesos, per aturar l'actual pla de conca del PP, que deixa el riu i Delta a l'estacada, sense que baixe l'aigua necessària per salvar el Delta”, ha afirmat Jordan, que també és el número 2 dels ecosocialistes per Tarragona en les eleccions del 25 de novembre. El nou president d'ICV a l'Ebre ha anunciat que presentaran directament al·legacions “per fer més força” al Congrés dels Diputats, a partir de  tres argumentacions basades en la vulneració de les lleis actuals espanyola i europea pel que fa a l'aigua; els criteris mediambientals que no garanteixen en absolut l'ecosistema del Delta atacat per la regressió i la salinització, i el fet que s'ha produït un repartiment previ de l'aigua riu amunt, entre els regadius d'Aragó i Catalunya "totalment sobredimensionats, enlloc de preservar abans la desembocadura".

Per la seua part, Grau ha recordat que durant aquests dos anys de mandat de CiU, ella mateixa ha impulsat la declaració del Parlament a favor del cabal ecològic; ha qüestionat els canals Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, tal i com estan plantejats avui dia tant pel seu sobredimensionament, cost econòmic i infrautilització, a l'igual que s'han posicionat en contra de la privatització de l'aigua que està impulsant el govern d'Artur Mas amb la venda de l'empresa Ter-Llobregat, “enlloc d'apostar per la nova cultura de l'aigua basada en la reutilització, estalvi i l'aigua com un servei públic i no pas un negoci privat”.

Finalment, Romeva ha afirmat que estan convençuts que, des de la Unió Europea, es podrà el pla de conca perquè les polítiques en matèria d'aigua europees van en la línia contrària del que vol fer el govern espanyol. De fet, ha recorat que ja s'ha dictaminat que no hi haurà ni un euro públic per nous regadius intensius, mentre que sí per "l'estalvi, l'eficiència i la reutilització de l'aigua”. Romeva, d'altra banda, ha alertat que un dels perills més greus està en el fet que els països del sud de la Unió Europea estan apostant per la privatització de l'aigua, deixant que siga un servei públic i venent-lo a empreses privades. Segons Romeva, cal aturar la "mercantilització de l'aigua" perquè s'acabarà destruint "uns rius sobreexplotats i que no donen més de si". Així, Romeva, ha assegurat que la feina de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) és molt important a l'hora de pressionar més les institucions europees, i ha remarcat que “serviran i, de molt,totes les queixes i firmes presentades ja que actuen com un lobby de defensa del territori”.

Imatge ICV Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta