24 d’octubre del 2012

Wifredo Miró (UGT) alerta de la situació límit del sector agroalimentari de les Terres de l’Ebre



TERRES DE L'EBRE.- El secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Wifredo Miró, ha volgut relativitzar el to moderadament optimista de l’últim butlletí de conjuntura local de la URV, que fa unes setmanes va constatar que s’ha produït una desacceleració en la destrucció de treball en el conjunt del territori. Segons Miró, encara no hi ha motius per ser gaire optimistes, i ha advertit dels problemes que el sector primari pot tenir a curt i mitjà termini, tenint en compte que tradicionalment s’ha considerat la producció agroalimentària com un dels sectors forts de les Terres de l’Ebre. Així, Miró ha alertat que tant les cooperatives com les empreses exportadores estan tenint greus dificultats, a causa de la davallada de preus, i que el sector agroalimentari del territori està al límit del col·lapse.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Miró també ha advertit de la difícil situació que poden travessar municipis que ara estan sortejant l’actual crisi econòmica, com Alcanar o Sant Carles de la Ràpita, si finalment hi ha acomiadaments massius o una disminució important de l’activitat a la planta cimentera de Cemex. D’altra banda, el secretari general de la UGT al territori ha afirmat que cal un segon pla d’industrialització per a les Terres de l’Ebre, ja que la implantació d’una nova empresa a les antigues naus de la Lear, a Roquetes, no serà suficient per recuperar les dades d’ocupació al Baix Ebre. En qualsevol cas, Miró ha recordat que l’arribada d’una altra empresa va ser l’objectiu de la compra de les naus de la multinacional amb diners públics, una mesura que els sindicats van acceptar a contracor.

A més, Wifredo Miró ha afirmat que la construcció de Barcelona World pot beneficiar les Terres de l’Ebre com ja ho va fer Port Aventura. Amb tot, ha advertit que el macroprojecte turístic i d’oci pot empobrir el territori si la gent se’n va a treballar al Barcelona Word i ja no torna. En aquest sentit, el secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre ha afirmat que una mesura correctora per evitar-ho seria aconseguir que hi hagin trens amb horaris que permetin els ebrencs anar-hi i tornar de treballar en el mateix dia.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta