24 d’octubre del 2012

Wert contesta en català al Senat i Sabaté l'acusa d''alimentar el nacionalisme'


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu adjunt de l'Entesa i senador per Tarragona, el socialista tortosí Joan Sabaté, ha preguntat aquest dimarts al ministre d'Educació i Cultura com pensa "espanyolitzar" el govern de l'Estat els alumnes de Catalunya, en referència a les declaracions que el mateix José Ignacio Wert va pronunciar el passat 10 d'octubre al Congrés dels Diputats. Per la seua banda, Wert -que ha començat la seua rèplica a Sabaté parlant en català- ha reiterat, ara al Senat, que vol espanyolitzar els alumnes, perquè "sentin el mateix orgull de sentir-se catalans i espanyols". Amb tot, Wert ha dit que "no s'ha plantejat" tocar la immersió lingüística, però ha afirmat que la seua "obligació" és garantir la possibilitat d'escolaritzar els alumnes en castellà. El ministre també ha dit que només pretén "complir i fer complir la Constitució", així com les sentències dels tribunals sobre aquest tema.

Davant d'això, Sabaté ha assenyalat que la proposta d'"evangelització laica" implica que es tinguen en comte dues coses: que Wert desconeix l'ensenyament a Catalunya i que posa en dubte l'honestedat del professorat, i que es fonamenta en un nacionalisme excloent. De la mateixa manera, el senador del PSC ha acusat el ministre d'estar "incendiant" Catalunya, ja que "alimenta el nacionalisme amb un altre nacionalisme". Sabaté també ha lamentat que Wert ni tan sols haja volgut evitar les provocacions als catalans, ni tampoc dissimular-les.

Imatge Europa Press

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta