23 d’octubre del 2012

Nespresso dóna als bancs d'aliments 68 tones d'arròs produïdes al Delta amb marro de cafè


TERRES DE L'EBRE.- La multinacional de productes del cafè Nespresso, en col·laboració amb la Cambra Arrossera del Montsià, ha fet donació a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) de 68 tones d'arròs produïdes al delta de l'Ebre amb la utilització del marro del cafè procedents de les càpsules que comercialitza aquesta marca. Per segon any consecutiu, Nespresso ha recollit i traslladat les càpsules de cafè per fertilitzar divuit hectàrees d'arròs al Delta -un 38% més que l'any passat-. La companyia ha comprat l'arròs produït a la Cambra Arrossera per distribuir-la als 54 bancs d'aliments de tot l'Estat. El repartiment de l'arròs començarà al desembre, amb la previsió que pugui arribar a un milió de persones. L'acte de donació ha tingut lloc en el marc de torneig de tennis València Open 500 i ha comptat com a "padrí" amb el tennista Juan Carlos Ferrero.

L'arròs donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments està fertilitzat per un compost d'alta qualitat obtingut a partir del poso del cafè de les càpsules reciclades pels clients de Nespresso. Des dels 770 punts de recollida de càpsules usades de tot l'Estat espanyol, s'ha coordinat el trasllat a una planta de compostatge, on experts en gestió de residus de Tradebe separen l'alumini del cafè mitjançant un procés mecànic dissenyat per ambdues companyies.

Mentre l'alumini es trasllada a una altra planta de tractament per a la seUa posterior refundició i reutilització en altres aplicacions, el compost enriquit amb les restes de cafè Nespresso es converteix en un "excel·lent fertilitzant i regenerador de les terres", segons la companyia. Gràcies a aquest compost, un grup d'agricultors de la Cambra Arrossera del Montsià han pogut fertilitzar 18 hectàrees i han obtingut 68 tones d'arròs amb un rendiment en grans sencers superior a l'habitual.

Nespresso, que amb aquesta iniciativa ha volgut incorporar al projecte la vinculació amb el territori i la generació de riquesa en entorns rurals, va comprar la collita completa amb l'objectiu d'obtenir un doble benefici, en fer que aquesta inversió que té una finalitat humanitària vagi a parar directament als agricultors de la zona. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), entitat que ha coordinat la participació de la cooperativa i els agricultors en el projecte, agrupa a empreses constituïdes per agricultors amb la voluntat de comercialitzar i transformar conjuntament la seva producció.

Via ACN
Imatge Valencia Open 500


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta